Press Main Banner-Paron Site.png

Press

Στη Σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε όλα τα δελτία τύπου, δημοσιεύματα και άρθρα που αφορούν το ΠΑΡΟΝ.

Χ. Φυτέα: Στο ΠΑΡΟΝ δημιουργούμε ένα “οικοσύστημα” για τον συνεργάτη

Insurancedaily.gr

12/10/21

fitea-paron-750x500.jpg

Στο μοντέλο λειτουργίας που εφαρμόζεται στην εταιρεία ΠΑΡΟΝ, το οποίο εστιάζεται στην εξειδίκευση και την εντατικοποίηση της εκπαίδευσης των συνεργατών αναφέρεται η Χριστίνα Φυτέα, επικεφαλής στην εμπορική διεύθυνση της εταιρείας. Όπως εξηγεί έχει δομηθεί ένα οικοσύστημα το οποίο παρέχει μέσα ανάπτυξης στο συνεργάτη.

Συνέντευξη της Χ. Φυτέα, Εμπορικής Διευθύντριας της ΠΑΡΟΝ

1. Ποιο είναι το μοντέλο λειτουργίας που εφαρμόζετε και γιατί;

Το μοντέλο λειτουργίας του ΠΑΡΟΝ, στηρίζεται στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας που θέτει τις βάσεις και παρέχει τα μέσα για σταθερή ανάπτυξη και αύξηση κερδοφορίας για το σύνολο των Συνεργατών μας.

Στο ΠΑΡΟΝ γνωρίζουμε ότι μόνο μέσω της ανάπτυξης και της ισχυροποίησης των συνεργατών μας μπορούμε να επιτύχουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειαζόμαστε προκειμένου να απολαμβάνουμε μια συνεχή ανοδική πορεία. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρουμε μια σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες που μας διαφοροποιούν σημαντικά από τον ανταγωνισμό, όπως μεταξύ άλλων:

  • την ολιστική υποστήριξη και άμεση εξυπηρέτηση του συνόλου των Συνεργατών μας,

  • την κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων και της μοναδικότητας του τρόπου εργασίας του κάθε συνεργάτη μας, με σκοπό την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών και παροχών με απώτερο στόχο την προσωπική του εξέλιξη,

  • την εκπαίδευση και υποστήριξη στην ανάπτυξη νέων πελατολογίων με την εφαρμογή καινοτόμων και πρωτοποριακών πρακτικών για την Ελληνική Ασφαλιστική αγορά,

  • την παροχή υποστηρικτών εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας που αποσκοπούν στην αρτιότερη και σημαντικά ευκολότερη διεκπεραίωση των καθημερινών ασφαλιστικών εργασιών,

  • την δημιουργία πολύ-καναλικών δράσεων προβολής και marketing χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τάσεις και πρακτικές της αγοράς με τα πιο σύγχρονα εργαλεία προώθησης.

2. Η υγειονομική κρίση επηρέασε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή μακροπρόθεσμα όσον αφορά την επικοινωνία με τον πελάτη και τη σχέση του με την τεχνολογία;

Η πρόσφατη υγειονομική κρίση επηρέασε σημαντικά και τον ασφαλιστικό κλάδο, λειτουργώντας ως επιταχυντής ριζικών αλλαγών. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά μας στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, στραφήκαμε σε μια πιο «ψηφιακή» κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μεγάλες προκλήσεις που σχετίζονται με τον πελάτη. Ήταν σημαντικό να διατηρήσουμε την επαφή μαζί του, να χτίσουμε περαιτέρω τις σχέσεις εμπιστοσύνης και να του προσφέρουμε εύκολα, γρήγορα και απλά, περισσότερα απ’ όσα ήθελε στο παρελθόν.

Από την πλευρά μας στο ΠΑΡΟΝ είδαμε την κρίση ως συγκυρία για εξέλιξη και αγκαλιάσαμε την αλλαγή. «Γυρίσαμε» τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και καταφέραμε, να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τις άριστες σχέσεις μας με τους συνεργάτες μας. Επενδύσαμε εντατικά στην εκπαίδευσή τους, δίνοντας έμφαση στα νέα ψηφιακά κανάλια. Παράλληλα, επιδείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοστήκαμε άμεσα στα νέα δεδομένα, αξιολογώντας τις επιδράσεις της πανδημίας έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στο αύριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αλλαγές που έφερε η πανδημία έθεσαν τις βάσεις για ένα πιο ψηφιακό μέλλον.


Οι προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας αφορούν στη σχέση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή με τον πελάτη. Αυτή η σχέση θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο άμεση και στοχευμένη, βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη κατά την επαφή με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που του προσφέρει. Στο ΠΑΡΟΝ, εδώ και χρόνια, δουλεύουμε συστηματικά αυτή την επαφή, τις σχέσεις δηλαδή που έχουμε με τους συνεργάτες μας. Για το λόγο αυτό, όλες δραστηριότητές μας διέπονται από τη στρατηγική μας για την ενίσχυση, ενδυνάμωση και εξέλιξη των συνεργατών μας.

3. Ποιες είναι οι αναγκαίες παράμετροι που θα οδηγήσουν σε ανοδική τροχιά τις ασφαλίσεις ζωής και υγείας στην Ελλάδα και ποιος είναι εν προκειμένω ο ρόλος της διαμεσολάβησης;

Όπως ανέφερα και παραπάνω, οι συνεχείς αλλαγές θα γίνουν καθημερινότητα. Για να αναπτύξουμε τις εργασίες μας στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες του πελάτη μας. Όλα ξεκινάνε από την καταγραφή των αναγκών του, η οποία θα πρέπει να είναι ενδελεχής. Βάζοντας στο επίκεντρο τον πελάτη και ξέροντας τα θέλω του, θα είμαστε σε θέση να του προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα που του ταιριάζουν και ως αποτέλεσμα εκείνος θα νιώθει εμπιστοσύνη απέναντί μας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να λειτουργεί μέσα από μία δομημένη διαδικασία που περιλαμβάνει την εκπαίδευση του πελάτη έτσι ώστε να αποδίδεται η μέγιστη αξία στη σημασία των προγραμμάτων ζωής και υγείας, τη συμβουλευτική μέσα από μία ολοκληρωμένη χαρτογράφηση των ασφαλιστικών του αναγκών και την ορθή κάλυψη αυτών και το after sales service που πρέπει να είναι άμεσο και προσωποποιημένο.

 

Τέλος, το κράτος θα πρέπει να είναι αρωγός και σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας περισσότερα κίνητρα τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους πολίτες. Τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στη 85η ΔΕΘ φαίνονται να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μένει να δούμε το πραγματικό αποτύπωμα που θα αφήσουν στην αγορά. Είναι δεδομένο πως όταν το φορολογικό σύστημα είναι ευνοϊκό για τους ασφαλιζόμενους προωθείται περισσότερο η ανάπτυξη και διευρύνονται οι δυνατότητες. Επομένως, με ένα καλύτερο φορολογικό πλαίσιο, θα μπορούμε από την πλευρά μας να είμαστε πιο ευέλικτοι, θα ενισχυθεί σημαντικά η εξωστρέφειά μας, και οι πολίτες θα έχουν κίνητρο για να επιλέξουν ασφαλιστικά προϊόντα ζωής και υγείας. Ως αποτέλεσμα θα μπορέσουμε, με στοχευμένες δράσεις, να δημιουργήσουμε σε αυτό το νέο πλαίσιο ανοδικούς δείκτες στις ασφάλειες ζωής και υγείας.

4. Οι Έλληνες καλύπτουν περίπου το 35% των δαπανών υγείας από την τσέπη τους. Υπολογίζεται επίσης ότι 4-5% των Ελλήνων φτωχοποιείται λόγω των δαπανών υγείας. Γιατί δεν έχει καταφέρει η ιδιωτική ασφάλιση να ανατρέψει αυτό το ποσοστό τα τελευταία χρόνια;

Για μια χώρα που η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι δωρεάν, το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό. Θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικά βήματα για να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα. Παρά την υποχώρηση που παρουσίασε ο κλάδος λόγω της πανδημικής κρίσης, οι τάσεις του έτους είναι αυξητικές ακριβώς γιατί η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης εξελίξεων.

Οι Έλληνες παραδοσιακά, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί απέναντι στις ιδιωτικές ασφάλειες σε σχέση με πολίτες άλλων χωρών. Σε αυτό παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Αρχικά, ενσωματωμένη στην κουλτούρα των Ελλήνων μέχρι πρότινος ήταν η νοοτροπία «δεν θα συμβεί σε μένα». Η πανδημία, βέβαια, άλλαξε κάπως αυτό τον τρόπο σκέψης, γιατί οι άνθρωποι ήρθαν αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κρίση που κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί πριν από δύο χρόνια. Έτσι αυξήθηκε η ανασφάλεια σε θέματα υγείας και κατ’ επέκταση αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για την ιδιωτική ασφάλιση.

Δεύτερον, και για μένα το κυριότερο, είναι η ελλιπής γνώση των πολιτών. Και σε αυτό έχουμε κι εμείς, οι επαγγελματίες στον ασφαλιστικό κλάδο, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Οι Έλληνες δε γνωρίζουν τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλειας και το τι αυτή προσφέρει σε βάθος, ούτε τους τρόπους που μπορούν να συνδυάσουν τον κοινωνικό τους φορέα με το ατομικό ασφαλιστήριο υγείας τους μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τους ίδιους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας, ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών εταιριών η σωστή και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση των πολιτών ώστε οι ίδιοι να αποκτήσουν γνώση και εμπιστοσύνη στον Θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Παράλληλα πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι η ιδιωτική ασφάλεια απευθύνεται σε niche κοινό, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανατρέψουμε. Συνεπώς, πιστεύω ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις ανάγκες των καταναλωτών, να προσαρμόσουν τα προγράμματα τους στη νέα πραγματικότητα, να ενισχύσουν τις παροχές τους και να υιοθετήσουν ακόμη πιο πελατοκεντρική στρατηγική κατά τον σχεδιασμό τους ενσωματώνοντας ψηφιακές υπηρεσίας υγείας. Έτσι, με τη σειρά μας κι εμείς, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε καλύτερα και ελκυστικότερα ασφαλιστικά σχέδια για τον τελικό πελάτη που θα καλύπτουν επαρκώς τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του. Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι που έχουν γνώση της πραγματικής τους ανάγκης και κατανοούν την ασφαλιστική κάλυψη που τους προτείνεται, είναι πιο πρόθυμοι να ξεκινήσουν μια ιδιωτική ασφάλεια, έχοντας το mindset ότι κάνουν τη μέγιστη επένδυση για το μέλλον τους, το οποίο είναι και η πραγματικότητα. Η απόφασή τους ξεκινάει από τη γνώση που αποκτούν.

Από τη μεριά μας στο ΠΑΡΟΝ δίνουμε έμφαση στην εξειδίκευση των συνεργατών μας ενώ ταυτόχρονα έχουμε εντατικοποιήσει την εκπαίδευση τους σε τομείς που αναφέρονται στην παροχή συμβουλευτικής προς τους πελάτες έχοντας ως προτεραιότητα μας τον διαμοιρασμό της σωστής και έγκυρης πληροφορίας.


Δημιουργούμε το Οικοσύστημα ΠΑΡΟΝ που περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τον συνεργάτη μας στοχεύοντας στην υγιή και σταθερή ανάπτυξη και εξέλιξη του. Παράλληλα, ως εταιρεία, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα οι συνεργάτες μας να επιδεικνύουν προσαρμοστικότητα στην αλλαγή, καινοτομία, ανθεκτικότητα και υψηλή ενσυναίσθηση και πάνω από όλα σεβασμό προς τον πελάτη.

Πηγή: Insurancedaily.gr

ΠΑΡΟΝ: Νέος Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου ο Κώστας Κουτσούκος

Epixeiro.gr

14/06/21

paron neos diefthidis anaptixis diktiou

Τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου στο ΠΑΡΟΝ αναλαμβάνει από σήμερα 14 Ιουνίου 2021 ο κ. Κώστας Κουτσούκος. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Διοικητικό Στέλεχος σε μεγάλες Ασφαλιστικές Εταιρείες, αποκομίζοντας μια μεγάλη και σημαντική εμπειρία στον Ασφαλιστικό Κλάδο.

 

Ο κ. Κουτσούκος δήλωσε σχετικά με τα νέα του καθήκοντα:

 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο ξεκίνημα με την ομάδα του ΠΑΡΟΝ και την Χριστίνα Φυτέα. Μέσα από την μακρόχρονη συνεργασία μου με το ΠΑΡΟΝ ως Διοικητικό Στέλεχος Ασφαλιστικών Εταιρειών, αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια φιλία με μεγάλη αυτοεκτίμηση και γεννήθηκε η επιθυμία για την εμβάθυνση αυτής της Συνεργασίας. Τώρα ήρθε η στιγμή αυτό να γίνει πραγματικότητα.

 

Με οδηγό την κοινή μας αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι το Ασφαλιστικό Γραφείο του Μέλλοντος, με επίγνωση των προκλήσεων και των ευκαιριών και με την καινοτόμο και δυναμική παρουσία του ΠΑΡΟΝ στην Ασφαλιστική Αγορά, πιστεύω ότι με τις γνώσεις, τις ιδέες και την εμπειρία μου, θα προσφέρω το καλύτερο δυνατό στο κοινό μας Όραμα.»

 

Η κ. Χριστίνα Φυτέα, Εμπορική Διευθύντρια και Συν-Ιδρυτής του ΠΑΡΟΝ, δήλωσε:

 

«Η Ομάδα του ΠΑΡΟΝ καλωσορίζει με μεγάλη χαρά των Κώστα Κουτσούκο. Η τεχνογνωσία του, η αυθεντικότητά του, η πολυετής εμπειρία του και οι καινοτόμες ιδέες του, θα συμβάλλουν στην Αποστολή μας που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη του ΠΑΡΟΝ ως ενός Σύγχρονου, άρτια οργανωμένου, ανθρωποκεντρικού, τεχνολογικά προηγμένου Οργανισμού που υποστηρίζει τα μέγιστα, τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή του Μέλλοντος. Toυ ευχόμαστε ολόψυχα Καλή αρχή και Καλή επιτυχία.»

Πηγή: epixeiro.gr

ΠΑΡΟΝ: Νέος Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου ο Κώστας Κουτσούκος

Insurance Daily Editorial Team

14/06/21

paron neos diefthidis anaptixis diktiou

Τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου στο ΠΑΡΟΝ αναλαμβάνει από σήμερα 14 Ιουνίου 2021, ο κ. Κώστας Κουτσούκος.

 

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Διοικητικό Στέλεχος σε μεγάλες Ασφαλιστικές Εταιρείες, αποκομίζοντας μια μεγάλη και σημαντική εμπειρία στον Ασφαλιστικό Κλάδο.

 

Ο κ. Κουτσούκος δήλωσε σχετικά με τα νέα του καθήκοντα:

 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο ξεκίνημα με την ομάδα του ΠΑΡΟΝ και την Χριστίνα Φυτέα.

 

Μέσα από την μακρόχρονη συνεργασία μου με το ΠΑΡΟΝ ως Διοικητικό Στέλεχος Ασφαλιστικών Εταιρειών, αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια φιλία με μεγάλη αυτοεκτίμηση και γεννήθηκε η επιθυμία για την εμβάθυνση αυτής της Συνεργασίας. Τώρα ήρθε η στιγμή αυτό να γίνει πραγματικότητα.

 

Με οδηγό την κοινή μας αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι το Ασφαλιστικό Γραφείο του Μέλλοντος, με επίγνωση των προκλήσεων και των ευκαιριών και με την καινοτόμο και δυναμική παρουσία του ΠΑΡΟΝ στην Ασφαλιστική Αγορά, πιστεύω ότι με τις γνώσεις, τις ιδέες και την εμπειρία μου, θα προσφέρω το καλύτερο δυνατό στο κοινό μας Όραμα.»

 

Η κ. Χριστίνα Φυτέα, Εμπορική Διευθύντρια και Συν-Ιδρυτής του ΠΑΡΟΝ, δήλωσε:

 

«Η Ομάδα του ΠΑΡΟΝ καλωσορίζει με μεγάλη χαρά των Κώστα Κουτσούκο. Η τεχνογνωσία του, η αυθεντικότητά του, η πολυετής εμπειρία του και οι καινοτόμες ιδέες του, θα συμβάλλουν στην Αποστολή μας που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη του ΠΑΡΟΝ ως ενός Σύγχρονου, άρτια οργανωμένου, ανθρωποκεντρικού, τεχνολογικά προηγμένου Οργανισμού που υποστηρίζει τα μέγιστα, τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή του Μέλλοντος. Toυ ευχόμαστε ολόψυχα Καλή αρχή και Καλή επιτυχία.»

Πηγή: Insurance Daily

Νέα ιστοσελίδα για το ΠΑΡΟΝ

Ασφαλιστική Αγορά

03/06/21

n-toumbas-asfalistiki-agora-news.jpg
Ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών δυνατοτήτων παρέχει το www.paron.com.gr, με στόχο κάθε επισκέπτης της νέας ιστοσελίδας να αντλεί, άμεσα και εύκολα, τις πληροφορίες που χρειάζεται.

 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, το www.paron.com.gr παρέχει μια πρωτότυπη, εξαιρετικά φιλική και ευχάριστη εμπειρία, ώστε ο επισκέπτης να πλοηγείται με βάση τις ανάγκες του και όχι μόνο μέσω παραδοσιακών τρόπων πλοήγησης (προϊόντα και υπηρεσίες). Επιτρέπει την “έξυπνη” αναγνώριση του επισκέπτη και την περιήγησή του σε ενότητες που τον ενδιαφέρουν. 

«Το νέο site είναι μια ουσιαστική αναγνώριση του σημαντικού έργου που συντελείται από τη διοικητική ομάδα του ΠΑΡΟΝ, για την ανάδειξη ενός σύγχρονου οργανισμού ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κάθε χρήστης έχει στη διάθεσή του μία “Total Support” φιλοσοφία, για να αντλήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται», σημειώνεται χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Νικόλαος Τούμπας, Γεν. Δ/ντής του ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ, δήλωσε σχετικά:

«Στο ΠΑΡΟΝ, στοχεύουμε στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους Συνεργάτες μας. Το νέο Site του ΠΑΡΟΝ, αφενός, ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφία μας και στον τρόπο λειτουργίας μας, αφετέρου, μας δίνει πολλές νέες δυνατότητες. Έχοντας στη διάθεσή μας ένα σύγχρονο, μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο εργαλείο, είμαστε σε θέση να εμπλουτίζουμε συνεχώς το νέο μας Site με ενότητες που αποσκοπούν στη σωστότερη και πληρέστερη πληροφόρηση και χρήση από το δίκτυο των Συνεργατών μας, καθώς και απ’ όσους θέλουν να μας γνωρίσουν καλύτερα. Είμαι βέβαιος ότι τόσο το Δίκτυο Συνεργατών μας, όσο και οι επισκέπτες του Site μας θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμπειρία που τους προσφέρουμε».  

Πηγή: Ασφαλιστική Αγορά

ΠΑΡΟΝ: Νέο site με πολλές ψηφιακές δυνατότητες

Insurance Daily Editorial Team

03/06/21

Paron Site Main Page-Insurance Daily.png

Η άφιξη του νέου site του ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ έρχεται να σας λύσει τα χέρια με ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών δυνατοτήτων.

 

Το www.paron.com.gr παρέχει μια πρωτότυπη, εξαιρετικά φιλική και ευχάριστη εμπειρία, ώστε ο επισκέπτης να πλοηγείται με βάση τις ανάγκες του και όχι μόνο μέσω παραδοσιακών τρόπων πλοήγησης (προϊόντα και υπηρεσίες). Επιτρέπει την «έξυπνη» αναγνώριση του επισκέπτη και την περιήγησή του σε ενότητες που τον ενδιαφέρουν.

 

Το νέο site είναι μια ουσιαστική αναγνώριση του σημαντικού έργου που συντελείται από τη Διοικητική ομάδα του ΠΑΡΟΝ, για την ανάδειξη ενός σύγχρονου οργανισμού ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κάθε χρήστης έχει στη διάθεσή του μία “Total Support” φιλοσοφία, για να αντλήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

 

Ο Νικόλαος Τούμπας, Γενικός Διευθυντής του ΠΑΡΟΝ, δήλωσε σχετικά: «Στο ΠΑΡΟΝ, στοχεύουμε στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους Συνεργάτες μας. Το νέο Site του ΠΑΡΟΝ, αφενός ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφία μας και στον τρόπο λειτουργίας μας, αφετέρου, μας δίνει πολλές νέες δυνατότητες. Έχοντας στη διάθεσή μας ένα σύγχρονο, μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο εργαλείο, είμαστε σε θέση να εμπλουτίζουμε συνεχώς το νέο μας Site με ενότητες που αποσκοπούν στη σωστότερη και πληρέστερη πληροφόρηση και χρήση από το δίκτυο των Συνεργατών μας, καθώς και απ’ όσους θέλουν να μας γνωρίσουν καλύτερα. Είμαι βέβαιος ότι τόσο το Δίκτυο Συνεργατών μας, όσο και οι επισκέπτες του Siteμας, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμπειρία που τους προσφέρουμε».

Πηγή: Insurance Dailly

Στοχεύουμε στη Συνεχή Αναβάθμιση των Υπηρεσιών με το νέο Site του ΠΑΡΟΝ

Insurance World

02/06/21

Νικόλαος Τούμπας-ΠΑΡΟΝ-Press.png

Ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών δυνατοτήτων παρέχει το νέο site ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ. Συγκεκριμένα, παρέχει μια πρωτότυπη, εξαιρετικά φιλική και ευχάριστη εμπειρία, ώστε ο επισκέπτης να πλοηγείται με βάση τις ανάγκες του και όχι μόνο μέσω παραδοσιακών τρόπων πλοήγησης (προϊόντα και υπηρεσίες).

 

Επιτρέπει την «έξυπνη» αναγνώριση του επισκέπτη και την περιήγησή του σε ενότητες που τον ενδιαφέρουν.

 

Το νέο site www.paron.com.gr είναι μια ουσιαστική αναγνώριση του σημαντικού έργου που συντελείται από τη Διοικητική ομάδα του ΠΑΡΟΝ, για την ανάδειξη ενός σύγχρονου οργανισμού ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Κάθε χρήστης έχει στη διάθεσή του μία “Total Support” φιλοσοφία, για να αντλήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

 

Ο Νικόλαος Τούμπας, Γενικός Διευθυντής του ΠΑΡΟΝ, δήλωσε σχετικά:

 

«Στο ΠΑΡΟΝ, στοχεύουμε στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους Συνεργάτες μας. Το νέο Site του ΠΑΡΟΝ, αφενός ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφία μας και στον τρόπο λειτουργίας μας, αφετέρου, μας δίνει πολλές νέες δυνατότητες. Έχοντας στη διάθεσή μας ένα σύγχρονο, μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο εργαλείο, είμαστε σε θέση να εμπλουτίζουμε συνεχώς το νέο μας Site με ενότητες που αποσκοπούν στη σωστότερη και πληρέστερη πληροφόρηση και χρήση από το δίκτυο των Συνεργατών μας, καθώς και απ’ όσους θέλουν να μας γνωρίσουν καλύτερα. Είμαι βέβαιος ότι τόσο το Δίκτυο Συνεργατών μας, όσο και οι επισκέπτες του Site μας, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμπειρία που τους προσφέρουμε».

Πηγή: Insurance World

Γνωρίστε το ΠΑΡΟΝ Insurance: Ένα “one of a kind” Πρότυπο Δίκτυο Συνεργατών

Insurancedaily editorial team

26/05/21

ΠΑΡΟΝ-insurance-insurancedaily-750x500.j

Το Ασφαλιστικό γραφείο «ΠΑΡΟΝ» είναι το επιχειρηματικό εγχείρημα των Θάνου Ψιμάρα & Χριστίνας Φυτέα οι οποίοι το 2009 αποφάσισαν να ενώσουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και να επενδύσουν στο μέλλον του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Έτσι γεννήθηκε το δίκτυο του «ΠΑΡΟΝ» το οποίο αριθμεί σήμερα περισσότερους από 100 συνεργάτες εξυπηρετώντας ένα πελατολόγιο περίπου 9.000 ασφαλισμένων (ιδιωτών & επιχειρήσεων) διαμορφώνοντας έναν κύκλο μεικτών εργασιών που το 2020 έφτασε τα 6 εκάτ. Ευρώ.

 

Με όραμα την τοποθέτησή τους στην αγορά ως ένα γραφείο με υψηλά και αυστηρά “standards” στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση του συνεργάτη και την αμοιβαία κερδοφορία των ενδιαφερόμενων μερών η ομάδα του ΠΑΡΟΝ έχει θέσει την αποστολή της στην ιδέα «ότι ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής του Παρόντος και του Μέλλοντος, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διατελεί ένα σημαντικό έργο προς την κοινωνία απρόσκοπτα» μεταβιβάζοντας τις λοιπές του υποχρεώσεις σε ένα οργανωμένο, ανθρωποκεντρικό & τεχνολογικά προηγμένο οργανισμό.

Η Εταιρεία το 2020 σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 5% εστιάζοντας στον κλάδο Ζωής & Υγείας ο οποίος παρουσίασε αύξηση ασφαλίστρων κατά 15% καλύπτοντας κάθετα τις ανάγκες των συνεργατών της μέσα από το στελεχιακό δυναμικό 12 υπαλλήλων και την πλούσια γκάμα προϊόντων των 24 ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάζονται.

Ποια είναι όμως η ομάδα του ΠΑΡΟΝ Ιnsurance; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που συγκροτούν την εταιρεία και δημιουργούν αυτό το «one of a kind» δίκτυο συνεργατών;  

Θάνος Ψιμάρας: The Investor

Ο Θάνος Ψιμάρας σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και από πολύ νωρίς τον κέρδισε το επιχειρείν. Μετά από μία 10ετή επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ένδυσης ως ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων, το 2000 αποφασίζει να επενδύσει στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης όπου διακρίνεται ως Συνδεδεμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος και ως Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων. Το 2009 δραστηριοποιείται στην ελεύθερη Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και συστήνει μαζί με τη Χριστίνα Φυτέα το Ασφαλιστικό Γραφείο ΠΑΡΟΝ. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με εξειδίκευση σε θέματα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, για τη Στρατηγική των επιχειρήσεων και τον Οικονομικό προγραμματισμό της επιχείρησης (Planning Budget). Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, ασχολείται ερασιτεχνικά με το μπάσκετ και είναι πατέρας δύο παιδιών.

 

«Οι επιχειρήσεις σήμερα έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την υγειονομική κρίση, μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους με απροσδιόριστες επιπτώσεις. Σαφώς και μια τέτοια κρίση μπορεί να αποβεί μοιραία και να προκαλέσει ένα ντόμινο απωλειών. Στο ΠΑΡΟΝ γρήγορα ανασυνταχθήκαμε, διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας και χαράξαμε νέα στρατηγική. Με γνώμονα την προσαρμοστικότητα, την ευελιξία σκέψης και τη συγκέντρωση στο στόχο, επενδύουμε στη συνεργασία μας με ικανούς και εξειδικευμένους στον τομέα τους επαγγελματίες, στην εύρεση καινοτόμων εργαλείων, αναδιοργανώνουμε το επιχειρησιακό μας μοντέλο και δημιουργούμε νέες διαδικασίες μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού. Γιατί τίποτα δεν πρέπει να βασίζεται στην τύχη.» 

Χριστίνα Φυτέα: The leading woman 

Η  Χριστίνα Φυτέα διαδραματίζει τα τελευταία 24 χρόνια ενεργό ρόλο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ως Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος και Συντονίστρια Ασφαλιστικών Συμβούλων. Από το 2009 ηγείται του Ασφαλιστικού Οργανισμού ΠΑΡΟΝ. Μέσα από την πολυετή της εμπειρία στον συντονισμό, στην υποστήριξη και στην εκπαίδευση ομάδων Ασφαλιστικών Συμβούλων έχει αναπτύξει τη δική της μεθοδολογία Μentoring και Coaching ενισχύοντας έμπρακτα την Ανθεκτικότητα και την Ανάπτυξη των συνεργατών της. Είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου στη Βιομηχανική Ψυχολογία, έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, παράλληλα εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται συνεχώς παρακολουθώντας τις νέες τάσεις της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και του επιχειρείν (High Executive Education). Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων από το 2017 έως το 2019. Είναι παντρεμένη με τον Θάνο Ψιμάρα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

 

«Δύο σπουδαίοι άνθρωποι μου έμαθαν από νωρίς πόσο μεγάλη Αξία έχει να νοιάζεσαι πραγματικά για τους Ανθρώπους και με κάθε ευκαιρία να τους υποστηρίζεις, να τους ενθαρρύνεις και να τους το δείχνεις. Σήμερα αισθάνομαι ευγνώμων που κατάφερα με τον συνοδοιπόρο μου στη ζωή και στον επαγγελματικό στίβο Θάνο Ψιμάρα να δημιουργήσουμε, έναν Οργανισμό που έχει ως κινητήρια δύναμή του την ανάπτυξη και την ενίσχυση των συνεργατών του. Στο ΠΑΡΟΝ πρεσβεύουμε πως η επαγγελματική καθοδήγηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας, γεγονός που ενισχύει τη συνολική εικόνα της Εταιρείας μας. Για εμάς έχει μεγάλη αξία η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, το θετικό περιβάλλον εργασίας-συνεργασίας και η ικανοποίηση των συνεργατών μας. Διαμορφώνουμε και υλοποιούμε με στρατηγική πλάνα ενεργειών με κατεύθυνση την επιμόρφωση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, ώστε οι συνεργάτες μας να είναι αποτελεσματικοί στη διείσδυση σε νέες αγορές και την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών τους. Με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, στο ΠΑΡΟΝ αφουγκραζόμαστε τις ταχύτατες αλλαγές στην ψηφιακή εποχή και εντάσσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον κεντρικό μας στρατηγικό σχεδιασμό ενώ ταυτόχρονα με αυτοεπίγνωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης χτίζουμε σχέσεις Ζωής.» 

Νίκος Τούμπας: The General 

Ο Νίκος Τούμπας είναι τα τελευταία 2,5 χρόνια Γενικός Διευθυντής του «ΠΑΡΟΝ» και Οικονομολόγος. Έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου και μια πλούσια 20ετή εμπειρία σε Ανώτατες Διευθυντικές θέσεις σε Ελληνικές και Πολυεθνικές Εταιρείες σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Γνωρίζει σε βάθος την ελληνική αγορά, έχοντας αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο χώρο του εμπορίου, της παροχής υπηρεσιών, της εκπροσώπησης πολυεθνικών Εταιρειών, του τουρισμού, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και των δημοσίων προμηθειών, έργων και συμβάσεων.

 

«Ζούμε σε μια εποχή που οι εξελίξεις στον Ασφαλιστικό Κλάδο τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, που ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλάζει και οι ανάγκες των Συνεργατών μας, εξελίσσονται, μεταβάλλονται και αυξάνονται συνεχώς. Η πανδημία του Covid-19 επιτάχυνε σε μεγάλο βαθμό αυτή την αλλαγή/εξέλιξη κάνοντας επιτακτική την ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων του Κλάδου στα νέα δεδομένα. Το ΠΑΡΟΝ, έχοντας ολοκληρώσει την τελευταία διετία μια μεγάλη φάση αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού, έχοντας εγκαταστήσει σύγχρονες δομές και τρόπους λειτουργίας, και το κυριότερο απ’ όλα, έχοντας υιοθετήσει μια κουλτούρα ολικής υποστήριξης και ανάπτυξης των συνεργατών του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, συντελώντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση του νέου επιχειρησιακού περιβάλλοντος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Με σταθερά, καλά μελετημένα και σίγουρα βήματα, το ΠΑΡΟΝ μετεξελίσσεται σε έναν οργανισμό ορόσημο της Ασφαλιστικής Ελεύθερης Διαμεσολάβησης, θέτοντας τις βάσεις για μια εξαιρετικά επιτυχημένη και μακρά παρουσία στην αγορά.» 

Φάνης Μπούκης: King of the North

Ο Φάνης Μπούκης είναι πτυχιούχος οικονομολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διοίκησης επιχειρήσεων από το Kingston University of London. Κατέχει επίσης πτυχίο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και έχει επιμορφωθεί επί σειρά ετών σε τομείς πωλήσεων, ανταγωνισμού και χρηματοοικονομικής διοίκησης. Έχει βαθιά γνώση του επιχειρείν και πολύχρονη εμπειρία, από την εμπλοκή του στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των δικτύων πωλήσεών τους. Στην πολυετή διαδρομή του έχει καλλιεργήσει τα στοιχεία της ηγεσίας, και την ικανότητα διοίκησης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιοκτήτης του ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ north και στρατηγικός εταίρος του ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ.

 

«Ποτέ δεν μου άρεσαν τα “στατικά” επαγγέλματα. Ήθελα πάντα κίνηση και ζωή! Ο κ. Ψιμάρας και η κ. Φυτέα με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους για να αναπτύξουμε έναν οργανισμό διαμεσολάβησης του μέλλοντος. Δημιουργούμε μια θερμοκοιτίδα διαδικασιών και επαγγελματιών που θα πρωταγωνιστήσει στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Οι τεχνολογίες αιχμής, η μικροηλεκτρονική, η νανοηλεκτρονική, η ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη και το Internet of Things θα αλλάξουν και το επάγγελμά μας. Το ΠΑΡΟΝ βρίσκεται καθ’ οδόν για να αποτελέσει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένου και πρωτοπόρου οργανισμού ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.» 

Ιώαννα Θεοχάρη: The sales expert

Γεννήθηκε στις 02.07.1980, σπούδασε νηπιαγωγός ωστόσο την κέρδισε η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Η γνωριμία της με τον Κλάδο έγινε το 2001 όταν συνεργάστηκε αποκλειστικά με την ασφαλιστική εταιρεία ΦΟΙΝΙΞ ΜETROLIFE όπου και έλαβε Διακρίσεις ως Ασφαλιστική Σύμβουλος για τα ποσοτικά και ποιοτικά της αποτελέσματα. Στη συνέχεια διακρίθηκε ως Συντονίστρια Ασφαλιστικών Συμβούλων ολοκληρώνοντας τη συνεργασία της με την ασφαλιστική εταιρεία ΦΟΙΝΙΞ ΜETROLIFE στη βαθμίδα της Συντονίστριας Γραφείου Πωλήσεων. Από το 2008 δραστηριοποιείται στην ελεύθερη Διαμεσολάβηση. Η συνεργασία της με το Ασφαλιστικό Γραφείο ΠΑΡΟΝ ξεκίνησε το 2012 όπως συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και μιλά Αγγλικά. Διακρίνεται για το ήθος, την αξιοπιστία της και την αγάπη της για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και τους Ανθρώπους που συνεργάζεται. Είναι μητέρα μίας κόρης.

«Αυτό που πάντα με ενδιέφερε ήταν και είναι ο άρτιος ασφαλιστικός σχεδιασμός των αναγκών των πελατών μου και το να βρίσκομαι ουσιαστικά δίπλα τους. Να μπορώ να υποστηρίζω σε πρώτο χρόνο και με τα κατάλληλα εργαλεία κάθε τι που για εκείνους είναι σημαντικό. Στον προσωπικό σχεδιασμό της επαγγελματικής μου πορείας με αρωγό τη δυναμική της Διεύθυνσης Πωλήσεων της εταιρείας ΠΑΡΟΝ υπό την κ. Χριστίνα Φυτέα, προτεραιότητα για εμένα έχει να αφήσω το στίγμα της επαγγελματικής μου παρουσίας με στόχο τον ασφαλισμένο και τα θέλω του για μία αγορά που πρέπει να συνάδει με τον αιώνα που διανύουμε.»

 

Πηγή: Insurance Daily 

ΠΑΡΟΝ: Στους top 5 συνεργάτες της Eurolife FFH και το 2020

Insurancedaily editorial team

01/04/21

ΠΑΡΟΝ Στους top 5 συνεργάτες της Eurolif

Στις 23 Μαρτίου 2021, η Eurolife FFH πραγματοποίησε διαδικτυακή Εκδήλωση με αφορμή τις Βραβεύσεις των Συνεργατών της που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Πωλήσεων για το έτος 2020.

Το Ασφαλιστικό Γραφείο ΠΑΡΟΝ τα τελευταία χρόνια, παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της Eurolife FFH, αποδεικνύοντας εμπράκτως την εμπιστοσύνη που δείχνει απέναντι στην Eurolife FFH, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη συμβολή της Εταιρείας στην ενίσχυση και στην ενδυνάμωση του έργου του ΠΑΡΟΝ.

Έτσι το 2020 το ΠΑΡΟΝ κατέλαβε τη 5η θέση στην τελική κατάταξη, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας.

Τα αποτελέσματα αυτά, αφορούν στην παραγωγή σε νέες ασφαλιστικές εργασίες στον Κλάδο Ζωής και Υγείας την περίοδο 1/1/2020 με 31/12/2020 και επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΡΟΝ πρωταγωνιστεί στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και αποτελεί ένα πυλώνα ανάδειξης του Ανθεκτικού και Σύγχρονου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Το ΠΑΡΟΝ έχει ως Όραμα του να γίνει σημείο αναφοράς στην Ασφαλιστική Αγορά για την ποιότητα, την εξυπηρέτηση, την υποστήριξη και την κερδοφορία που προσφέρει στο Σύνολο των Συνεργατών του!

Πηγή: Insurancedaily.gr

Βράβευση ΠΑΡΟΝ από EUROLIFE FFH για το 2020

Epixeiro.gr

31/03/21

Βράβευση ΠΑΡΟΝ από EUROLIFE 2020-ΠΑΡΟΝ p

Στις 23 Μαρτίου 2021, η Eurolife FFH πραγματοποίησε διαδικτυακή Εκδήλωση με αφορμή τις Βραβεύσεις των Συνεργατών της που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Πωλήσεων για το έτος 2020.
 

Το Ασφαλιστικό Γραφείο ΠΑΡΟΝ τα τελευταία χρόνια, παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης της Eurolife FFH, αποδεικνύοντας εμπράκτως την εμπιστοσύνη που δείχνει απέναντι στην Eurolife FFH, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη συμβολή της Εταιρείας στην ενίσχυση και στην ενδυνάμωση του έργου του ΠΑΡΟΝ.
 

Έτσι το 2020 το ΠΑΡΟΝ κατέλαβε τη 5η θέση στην τελική κατάταξη, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας.
 

Τα αποτελέσματα αυτά, αφορούν στην παραγωγή σε νέες ασφαλιστικές εργασίες στον Κλάδο Ζωής και Υγείας την περίοδο 1/1/2020 με 31/12/2020 και επιβεβαιώνουν ότι το ΠΑΡΟΝ πρωταγωνιστεί στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και αποτελεί ένα πυλώνα ανάδειξης του Ανθεκτικού και Σύγχρονου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. 
 

Το ΠΑΡΟΝ έχει ως Όραμα του να γίνει σημείο αναφοράς στην Ασφαλιστική Αγορά για την ποιότητα, την εξυπηρέτηση, την υποστήριξη και την κερδοφορία που προσφέρει στο Σύνολο των Συνεργατών του!

Πηγή: Epixeiro.gr

IFAAcademy Το Μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Συνέδριο Παγκοσμίως - Χορηγία ΠΑΡΟΝ 

Δελτίο Τύπου ΠΑΡΟΝ

24/03/21

IFAAcademy Το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ψηφ

Ολοκληρώθηκαν με εντυπωσιακή επιτυχία οι εργασίες του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Διαδικτυακού Συνεδρίου (GLOBAL ANNUAL VIRTUAL CONFERENCE 2021 “ADAPT & FLY - THE FUTURE IS NOW”) στο οποίο το ασφαλιστικό γραφείο ΠΑΡΟΝ ήταν χορηγός. Το μεγαλύτερο ψηφιακό συνέδριο που έχει γίνει ποτέ  στη χώρα μας.

 

Περισσότεροι από 2.800 συνάδελφοί του ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δοκίμασαν τη νέα εμπειρία στην παρακολούθηση ενός ψηφιακού συνεδρίου την πρώτη ημέρα (18 Μαρτίου), ενώ τη δεύτερη ημέρα (19 Μαρτίου), κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το αγγλόφωνο μέρος του συνεδρίου, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 11.300 από 54 χώρες!


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μέσω Ψηφιακής πλατφόρμας 3D προσφέροντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία πραγματικής συμμετοχής! Επίσης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν Virtual Reality με ολογράμματα συναντήσεων ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και υποψηφίου, καθώς  και πάνελ με στελέχη από όλα τα παγκόσμια association του χώρου! Τέλος, συμμετείχαν 35 Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από 14 χώρες!


Η κ. Χριστίνα Φυτέα και ο κ. Θάνος Ψιμάρας αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη χορηγία του ΠΑΡΟΝ, δεδομένου ότι ο κ. Παναγιώτης Λελεδάκης και το IFAAcademy πρωτοπορούν και εκσυγχρονίζουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Τον φέρνουν σε επαφή με καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία και, μέσω του πρόσφατου ετήσιου συνεδρίου, με προσωπικότητες και επαγγελματίες που έχουν διακριθεί στο πεδίο δραστηριότητάς τους, και μπορούν να μεταδώσουν τεχνογνωσία, ιδέες, έμπνευση.
 

Το Παρόν Silver Sponsor στο διαδικτυακό συνέδριο του IFA Academy

Δελτίο Τύπου ΠΑΡΟΝ

12/3/21

Silver sponsor IFAAcademy global annual

Την υποστήριξή του σε όλους τους τομείς που προάγουν την πρόοδο και την εκπαίδευση, εκφράζει διαχρονικά και με διαφορετικούς τρόπους κατά περίπτωση, το Ασφαλιστικό γραφείο ΠΑΡΟΝ. 
 

Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσκληση του IFA Academy και του Παναγιώτη Λελεδάκη , να στηρίξουμε έμπρακτα το μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Διαδικτυακό Συνέδριο (GLOBAL ANNUAL VIRTUAL CONFERENCE 2021 “ADAPT & FLY - THE FUTURE IS NOW”) που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας.
 

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Νικόλαος Τούμπας, δήλωσε σχετικά: «Το ΠΑΡΟΝ θα συνεχίσει να δείχνει εμπράκτως την προσήλωσή του σε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που αποτελούν το σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Η Εκπαίδευση και η τεχνολογία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και  αλληλοσυμπληρώνονται, συμβάλλουν στην εξέλιξη και την πρόοδο».

Πηγή: Ασφαλιστική Αγορά

Ανθεκτικότητα και Παρακίνηση μετά από Ένα χρόνο

Covid-19

Άρθρο Νικολάου Τούμπα, Γενικού Διευθυντή ΠΑΡΟΝ

22/2/21

Νικόλαος Τούμπας-ΠΑΡΟΝ-Press.png

“Πανδημία”, “COVID-19”, “Lockdown”, “Απομακρυσμένη Εργασία” “Τηλεδιάσκεψη” και άλλες πολλές λέξεις και έννοιες μπήκαν βίαια στη ζωή μας σχεδόν ένα χρόνο πριν. Κανένας από εμάς δεν είχε γνωρίσει στο παρελθόν μια αντίστοιχη κατάσταση, πόσο μάλλον είχε πιστέψει ότι ένα τέτοιο σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα τη σημερινή εποχή.
 

Και όμως, συνέβη. Και επιπλέον, συνέβη και πολύ γρήγορα. Πριν προλάβουμε να το συνειδητοποιήσουμε, να προετοιμαστούμε, να προγραμματίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας, να προσαρμόσουμε τη ζωή μας σε αυτή τη νέα σκληρή πραγματικότητα.
 

Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς ότι κάτω από τέτοιες απότομες και βίαιες συνθήκες, η κοινωνία μας θα ήταν αδύνατον να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευσή της, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, συνέβη κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Οι άνθρωποι, ο καθένας στο επίπεδο που του αντιστοιχεί, σηκώσαμε το ανάστημά μας απέναντι στο “Τέρας” που λέγεται COVID και συνεχίσαμε να προχωράμε μπροστά. Προχωρήσαμε μπροστά βρίσκοντας τρόπους να προστατευτούμε, να κινηθούμε, να επικοινωνήσουμε, να εργαστούμε, να ξεσκάσουμε.
 

Ο επαγγελματικός μικρόκοσμος της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων αναφέρω παραπάνω. Είμαι σίγουρος ότι σε οποιαδήποτε συζήτηση προ COVID εποχής, όλοι θα συμφωνούσαν ότι άμα ξαφνικά ερχόταν μια πανδημία που θα έκλεινε την πλειοψηφία του πληθυσμού στα σπίτια του, που το λιανεμπόριο και η εστίαση θα ήταν για μήνες κλειστά, που ο τουρισμός θα ήταν ανύπαρκτος, που όλοι θα φοβόντουσαν να συναντήσουν τον οποιοδήποτε με το φόβο της έκθεσης στον κορωνοϊό, το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή θα είχε καταστραφεί. Όλοι, συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου, θα πιστεύαμε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο ο Ασφαλιστής να κάνει τη δουλειά του κάτω από τέτοιες συνθήκες, με αποτέλεσμα την επαγγελματική και οικονομική κατάρρευσή του.
 

Αντί όμως να ζήσουμε, όπως θα θεωρούσαμε αναμενόμενο, μια κατάρρευση της ασφαλιστικής αγοράς, αφού πέρασε το μούδιασμα των πρώτων ημερών του πρώτου “Lockdown”, βιώσαμε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και δραστηριότητα στον ασφαλιστικό κλάδο από επαγγελματίες που ήταν αποφασισμένοι να ανταπεξέλθουν στην όποια δυσκολία έβρισκαν μπροστά τους. Μέσα σε λίγες ημέρες, τα κινητά και οι υπολογιστές των περισσοτέρων είχαν αποκτήσει όλες τις πλατφόρμες ψηφιακής επικοινωνίας (Zoom, Webex, Teams, Viber, Skype, κλπ), οι καθημερινές επισκέψεις στο γραφείο για τη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών εργασιών αντικαταστάθηκαν σχεδόν πλήρως από την απομακρυσμένη επικοινωνία και την ηλεκτρονική αποστολή των απαραίτητων εγγράφων, η συνεχής και επιβεβλημένη εκπαίδευση μετατράπηκε από δια ζώσης σε E-Learning, και οι συναντήσεις με το υπάρχον και υποψήφιο πελατολόγιο έγιναν απομακρυσμένες όπου ήταν δυνατό.
 

Όλη αυτή η προσπάθεια από τη ραχοκοκαλιά της ασφαλιστικής αγοράς - τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές - δεν θα μπορούσε να καρποφορήσει αν δεν είχε και την άμεση και ουσιαστική υποστήριξη τόσο από τα Ασφαλιστικά γραφεία όσο και από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Τόσο οι Ασφαλιστικές Εταιρείες, όσο και οργανισμοί όπως ο δικός μας, το ΠΑΡΟΝ, επέδειξαν τρομερά αντανακλαστικά, προσαρμόστηκαν ταχύτατα στις νέες συνθήκες, τροποποίησαν τη λειτουργία τους και τα συστήματά τους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, εκπαίδευσαν το σύνολο του προσωπικού τους στους νέους τρόπους δουλειάς και επικοινωνίας, προσάρμοσαν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα για να είναι συμβατά και κατάλληλα με την ψηφιακή απομακρυσμένη εκπαίδευση και εξασφάλισαν την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών τους προς το δίκτυο των συνεργατών τους. 
 

Θεωρώ όμως ότι το κυριότερο και σημαντικότερο επίτευγμα οργανισμών όπως το ΠΑΡΟΝ, είναι ότι κράτησαν τη μικρο-κοινωνία τους ενεργή, υποστηρίζοντας, παρακινώντας και προτρέποντας τους Συνεργάτες τους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, συμβάλλοντας και συντελώντας ουσιαστικά στη διατήρηση της παραγωγικότητας του Ασφαλιστικού Κλάδου.  
Μετά από ένα χρόνο με COVID-19 στη ζωή μας, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι πολύ πιο ανθεκτικό από όσο πιστεύαμε, και είναι βέβαιο πως ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής έχει το μέλλον του εξασφαλισμένο. Εμείς στο ΠΑΡΟΝ είμαστε εδώ για να το επιβεβαιώσουμε.

 

Είμαστε ΠΑΡΟΝ & Συνεχίζουμε…

 

Νικόλαος Χ. Τούμπας
Γενικός Διευθυντής ΠΑΡΟΝ

Πηγή: LinkedIn

Χριστίνα Φυτέα, ΠΑΡΟΝ: Έτοιμη να κερδίσει το επόμενο στοίχημα της ανάπτυξης

Epixeiro.gr

17/02/20

Χριστίνα Φυτέα, ΠΑΡΟΝ Έτοιμη να κερδίσει

Με συνεργάτες μεγάλες ασφαλιστικές και τη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η Χριστίνα Φυτέα, Εμπορική Δ/νση ΠΑΡΟΝ Ε.Π.Ε, Πρόεδρος Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΕΑ Γ.Γ Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε ΠΑΡΟΝ Ε.Π.Ε, στην ετήσια εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους δήλωσε έτοιμη να δώσει νέες δυνατότητες στους συνεργάτες - ασφαλιστικούς συμβούλους για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών στην ασφάλιση ζωής, υγείας, στην ασφάλιση αυτοκίνητου και στις γενικές ασφάλειες.

O Πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Eurolife ERG, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interasco Κάρολος Σαΐας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης Χρήστος Γεωργακόπουλος εξέφρασαν εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση και την ομάδα πωλήσεων του γραφείου δηλώνοντας την αμέριστη υποστήριξη τους για να κερδίσει το νέο στοίχημα της ανάπτυξης το ΠΑΡΟΝ.

Έχοντας υιοθετήσει τους εποπτικούς κανονισμούς, προσαρμοστεί και εκσυγχρονιστεί στις ανάγκες της οικονομίας, κοινωνίας, το ΠΑΡΟΝ θέτει στόχο να αυξήσει 18% τη συνολική παραγωγή του κλάδου Ζωής και Υγείας το 2020 έναντι 15% το 2019. Να διπλασιάσει το ποσοστό αύξησης παραγωγής στο 10% το 2020 από 5% το 2019 και στις Γενικές Ασφαλίσεις 15% το 2020 από 12% το 2019.

Πριν τις βραβεύσεις των πρώτων, στην παραγωγή, συνεργατών του γραφείου, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό που ψηφίζεται στις 21 Φεβρουαρίου, δήλωσε πως οι αλλαγές που δρομολογούνται δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ασφαλιστικές ανάγκες της κοινωνίας. Μιλώντας προς τον κλάδο εξήγησε πως για να αυξηθούν τα μερίδια χρειάζονται υποδομές, οικονομίες κλίμακας, συνέργειες, ποιότητα.

Κατά τα λοιπά, υπογράμμισε πως η εμπιστοσύνη των ξένων προς την Ελλάδα επανέρχεται, ωστόσο απαιτείται η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Πηγή: Epixeiro.gr

Χριστίνα Φυτέα: Ενώνει το ΠΑΡΟΝ με το Μέλλον

Insurance World

14/02/20

x.fytea-Press-paron site.png

Της Ελενας Ερμείδου

 

Εκσυγχρονισμένο και πλήρως ανανεωμένο βρίσκει το ασφαλιστικό γραφείο ΠΑΡΟΝ ΕΠΕ ο νέος χρόνος. Θέτει νέους στόχους για το 2020, στηρίζοντας και δίνοντας νέες δυνατότητες στους συνεργάτες. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Κάρολος Σαϊας, Χρήστος Γεωργακόπουλος έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΡΟΝ και σε όλη την ομάδα της διοίκησης και των πωλήσεων εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για το μέλλον.

 

Σε διψήφιες αυξήσεις στοχεύει για το 2020 το ασφαλιστικό γραφείο ΠΑΡΟΝ μετά από τις επιτυχίες που σημείωσε το 2019. Συγκεκριμένα αναλύοντας τις προοπτικές του κλάδου στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή του χαρτοφυλακίου Ζωής και Υγείας 18% έναντι 15% το 2019. Την παραγωγή του κλάδου Αυτοκινήτου κατά 10% έναντι 5%. Και την παραγωγή των Γενικών Ασφαλίσεων κατά 15% έναντι αύξησης 12% το 2019.

 

Οι αναγγελίες και οι στόχοι της εταιρείας έγιναν από τη διοίκησης της εταιρείας παρουσία πλήθος συνεργατών, και θεσμικών. Κατά το τέλος της εκδήλωσης και πριν ξεκινήσει το πάρτι για το καλωσόρισμα του νέου έτους πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης στους ασφαλιστικούς συμβούλους.

Πηγή: Insuranceworld.gr

Χριστίνα Φυτέα, ΠΑΡΟΝ: Τα Ελεύθερα Δίκτυα έχουν ένα κοινό στόχο

Insurance World

29/01/20

x.fytea gera ta themelia tou eletherou d

Της Χριστίνας Φυτέα, Εμπορική Διεύθυνση ΠΑΡΟΝ ΕΠΕ, προέδρου της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΕΑ, ΓΓ του ΕΕΔΕΓΕ, μέλους του ΔΣ του ΠΣΣΑΣ

 

επιμέλεια: Έλενα Ερμείδου

 

Η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση: να κερδίσει το στοίχημα της κάθετης ανάπτυξης και της οριστικής εξόδου από την κρίση. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι, ανεξάρτητα από τον ρόλο που έχουμε αναλάβει, να καταλάβουμε πόσο πολύ μπορεί να συνεισφέρει η ιδιωτική ασφάλιση προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Η τελευταία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος το αποδεικνύει αυτό περίτρανα, αφού οι επιδράσεις, τόσο οι άμεσες όσο και οι έμμεσες, από τη δράση του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης είναι καταλυτικές.

 

Όταν προάγεται η εμπέδωση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, όταν δημιουργούνται οι συνθήκες σταθεροποίησης του βιοτικού επιπέδου, αυξάνονται οι θέσεις εργασίας και ενισχύεται η επιχειρηματικότητα μέσα από την εφαρμογή ενός αξιόπιστου θεσμικού πλαισίου, διαμορφώνεται ένα περιβάλλον φιλικό προς την ισχυρή ανάπτυξη μιας κοινωνίας.

 

Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις της οικονομίας, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, που αποτελούμε το «μυϊκό σύστημα» αυτού του οργανισμού, πως πρέπει να ενεργούμε συντεταγμένα, με στόχευση την κατάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

 

Ο πολίτης είναι ο λόγος της επαγγελματικής μας ύπαρξης, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να τον εκπαιδεύσουμε να υιοθετήσει πρακτικές προστασίας όχι μόνο για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και για τα περιουσιακά του στοιχεία.

 

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Η μη ικανοποιητική διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, όπως την έλλειψη εφαρμογής φορολογικών κινήτρων, τη λανθασμένη αντίληψη των πολιτών για τον τρόπο λειτουργίας του κοινωνικού φορέα, αλλά και το γεγονός ότι ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης σε σχέση με την κοινωνική δεν έχει ακόμη θεσμοθετηθεί.

 

Μέσα από τη «ματιά» του ελεύθερου δικτύου πωλήσεων (πιο δόκιμα του ελεύθερου δικτύου ασφαλιστικής συμβουλευτικής), πιστεύω, από καρδιάς, πως όλοι μαζί, σεβόμενοι τις ανάγκες και τα «θέλω» των πολιτών, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας το γνωστικό μας πεδίο, συμμαχώντας με τους θεσμικούς φορείς και ασκώντας πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για να εξεταστούν όλα αυτά τα θέματα –που θα επιφέρουν μεγαλύτερη διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία–, θα επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο: να αφήσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό αποτύπωμα.

 

Πηγή: insuranceworld.gr

Χ. Φυτέα: Γερά τα θεμέλια του ελεύθερου δικτύου

Insurance World

06/09/19

x.fytea gera ta themelia tou eletherou d

Τρεις είναι οι κύριες επιδιώξεις των ελεύθερων δικτύων, δηλώνει η Χριστίνα Φυτέα, συντονίστρια ασφαλιστικών πρακτόρων, ιδιοκτήτρια του Ασφαλιστικού Γραφείου ΠΑΡΟΝ, μέλος του ΔΣ του ΠΣΣΑΣ: η αναβάθμιση των υποδομών, η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και η στρατηγική προσέγγισης νέων επαγγελματιών.

 

Αναφερόμενη στα πλεονεκτήματα των ανοικτών δικτύων, μας εξηγεί ότι είναι σπουδαίο να μη δεσμεύεται ο διαμεσολαβών στην προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων, να λειτουργεί ανεξάρτητα υπέρ του καταναλωτή, προσφέροντας επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες του.

 

στην Έλενα Ερμείδου 

 

Τι θα είχατε να δηλώσετε για το παρόν και το μέλλον των ελεύθερων δικτύων;
 

Το παρόν των ασφαλιστικών δικτύων στην ελεύθερη διαμεσολάβηση αποτελεί μια περίοδο αναβάθμισης του επαγγελματικού μας ρόλου και κάθετης ανάπτυξης. Ήδη, μέσω όλων των αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί, το ελεύθερο δίκτυο έχει επαναπροσδιορίσει τη θέση του και έχει βάλει γερά θεμέλια για το «αύριο».

 

Ένα μεγάλο ποσοστό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη διαμεσολάβηση έχουμε κάνει την παραδοχή πως η εκπαίδευση, η οργάνωση και η εξειδίκευση αποτελούν τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξής μας. Έχουμε κατανοήσει και προσαρμοστεί άμεσα στις θεσμικές και νομοθετικές εξελίξεις, όπως για παράδειγμα στον Γενικό Κανονισμό για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR), και στη νέα Οδηγία για τη Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD), αφού ο κοινός στόχος είναι να εστιάσουμε αποκλειστικά σε εκείνα τα σημεία που θα αποτελέσουν για όλους μας την «επόμενη ημέρα».

 

Οι νέες τεχνολογίες, για παράδειγμα – και δεν αναφέρομαι περιοριστικά στα άρτια μηχανογραφικά συστήματα, αλλά στην αυτοματοποίηση, στις «ευφυείς» διασυνδέσεις, στα δίκτυα πέμπτης γενιάς –, θα μας οδηγήσουν στον μετασχηματισμό στον οποίο χρειάζεται να πάμε.

 

Πάνω από όλα όμως, πάνω και από την αλλαγή του επιχειρησιακού μας μοντέλου, που σαφώς αναφέρεται στην ανάπτυξη και στην ευημερία του κάθε Οργανισμού ξεχωριστά, το μέλλον μας εξαρτάται απόλυτα από την ικανότητά μας να εμπεδωθεί στον πολίτη η αξία και η αναγκαιότητα της ασφάλισης.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους έναντι των κλειστών δικτύων;
 

Είναι αδιαπραγμάτευτα σπουδαίο να μη δεσμεύεσαι να προωθείς τα ασφαλιστικά προγράμματα μιας εταιρείας, να λειτουργείς ανεξάρτητα, ελεύθερα και απόλυτα αντικειμενικά υπέρ της προστασίας του καταναλωτή και να προσφέρεις μια σειρά επιλογών που ανταποκρίνονται σε κάθε είδους ανάγκη του. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός πως διαμορφώνει μια διαφορετική επιχειρηματική κουλτούρα, εξαιτίας της αλληλεπίδρασης με πολλούς και διαφορετικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς.

 

Ταυτόχρονα, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που δραστηριοποιείται στην ελεύθερη διαμεσολάβηση έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε μια σειρά εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων αναγνωρισμένων φορέων, μπορεί να εφαρμόσει τη δική του στρατηγική marketing και branding, σύμφωνα με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του, και το σπουδαιότερο όλων είναι ότι μπορεί να είναι αποδέκτης, εάν το επιθυμεί, πραγματικά της ορθής καθοδήγησης και υποστήριξης της εξέλιξής του από σπουδαίους συντονιστές ασφαλιστικών πρακτόρων που αποφάσισαν και εκείνοι να δραστηριοποιηθούν στην ελεύθερη διαμεσολάβηση και έχουν να επιδείξουν μια εξαιρετικά επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

 

Κρίνετε ότι πρέπει να υπάρξουν επιχειρηματικές αλλαγές;
 

Τα ανεξάρτητα δίκτυα πωλήσεων έχουν αλλάξει ήδη μορφή, έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν αποκτήσει μια άλλη, πιο ισχυρή και καινοτόμο, προσέγγιση.

 

Βασική επιδίωξή τους είναι η υλοποίηση και η αναβάθμιση όλων των απαραίτητων υποδομών, όπως οι τεχνολογικές πλατφόρμες που αναλύουν τα δεδομένα και υποστηρίζουν τη μείωση του κόστους και η δημιουργία δομών ανάπτυξης, υποστήριξης και λειτουργίας για το σύνολο των εργασιών.

 

Επιπροσθέτως, η επένδυση στο ανθρώπινο διοικητικό δυναμικό είναι βασική προϋπόθεση ώστε οι ανεξάρτητοι ασφαλιστικοί οργανισμοί να μπορέσουν με προγραμματισμένα βήματα να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν.

 

Ιδιαίτερη, ωστόσο, βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στη στρατηγική προσέγγισης νέων, ταλαντούχων επαγγελματιών, που με το ήθος τους, τον σεβασμό, την άρτια εκπαίδευσή τους, τη διάθεσή τους, το πάθος τους, αλλά και τη σωστή καθοδήγηση, θα αποτελέσουν τις βάσεις για ένα υπέρλαμπρο μέλλον για την ανεξάρτητη ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

 

Πόσο σας ευνοεί το επιχειρηματικό περιβάλλον;
 

Το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί έως αυτήν τη στιγμή, δυστυχώς, είναι ακατάλληλο και ασφυκτικό. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε και να αρχίσουμε να κινούμε τα «γρανάζια» της οικονομικής «μηχανής», θα πρέπει να τονωθούμε με μια σειρά «πολυβιταμινών» που θα περιλαμβάνουν: μείωση της φορολογίας, φορολογικά κίνητρα, εξωστρέφεια και καλό κλίμα υπέρ του επιχειρείν και των επενδύσεων.

 

Αυτό σαφώς και δεν γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνο, αλλά πάνω από όλα διάθεση και επιμονή.

 

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ασφαλιστική αγορά, και ιδιαίτερα στο δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα, δημιουργούν μια ιδιαίτερα θετική επιχειρηματική συγκυρία, με πολλές δυνατότητες διείσδυσης και ανάπτυξης στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Όσοι εστιάσουμε με σύστημα και μεθοδικότητα, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, είναι βέβαιο ότι θα αποκομίσουμε τα μέγιστα, κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

 

Η «επόμενη ημέρα» είμαι απολύτως σίγουρη ότι θα μας βρει ακόμη πιο δυνατούς, με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και διάθεση για την ανάδειξη του σπουδαίου μας ρόλου και την καταξίωση του κλάδου μας.

Πηγή: Insuranceworld.gr

Underwriter

18/04/19

x fytea arthro underwirter-Press-paron s

Επιτυχημένη επιχειρηματίας - διευθύντρια του ασφαλιστικού γραφείου Παρόν, με ενεργή συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΠΣΣΑΣ και ταυτόχρονα μητέρα και σύζυγος, η υπερ-δραστήρια Χριστίνα Φυτέα ανέλαβε πρόσφατα Πρόεδρος της νεο-συσταθείσας Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ. 

 

Του Νίκου Σακελλαρίου

 

Στόχος της Επιτροπής είναι μέσω της δικτύωσης αλλά και της ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες και εργαλεία χρηματοδότησης, να βοηθήσει στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο πολύ πετυχημένες συναντήσεις, η μία με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Ψηφιακή Καινοτομία» και η δεύτερη με θέμα την «Αισθητική και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα». Οι δύο εκδηλώσεις προέβαλαν γυναικεία success stories, ανέδειξαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά και την προστιθέμενη αξία που της προσδίδει η καλλιέργεια εσωτερικού κόσμου και εξωτερικής ομορφιάς. Η ανταπόκριση των γυναικών από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό στίβο ήταν εντυπωσιακή και έδωσε το έναυσμα να αρχίσουν να προετοιμάζονται ανάλογες πρωτοβουλίες και εκτός Αττικής. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) στο οποίο η Χριστίνα Φυτέα είναι επίσης μέλος.

 

Οι πεποιθήσεις για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

 

Έχοντας αυστηρά κριτήρια για τον επαγγελματία ασφαλιστή, κρατά τον συναισθηματισμό και την ανθρώπινη προσέγγιση που πιστεύει πως πρέπει να έχει απέναντι στον πελάτη του. Οι εποχές που ο στόχος του ήταν μόνο να πουλήσει έχουν περάσει ανεπιστρεπτί σημειώνει και πλέον ο διαμεσολαβητής πέρα και πάνω από κάθε τι, είναι σύμβουλος και συμπαραστάτης, που όμως ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

 

Η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης πιστεύει πως είναι "μύθος". Ο κόσμος ξέρει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, υποστηρίζει, τους βλέπει παντού γύρω του. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης, αλλά η οικονομική δυσχέρεια. Για αυτό και ο ρόλος των ασφαλιστικών συμβούλων είναι να βοηθούν τους πολίτες να ιεραρχούν σωστά τις ανάγκες τους και να κατανοούν τη σημασία και την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης.

 

Για να αναπτυχθεί όμως η αγορά πρέπει οι διαμεσολαβητές να "προχωρούν όλοι μαζί, με διάθεση σωστού και εποικοδομητικού συναγωνισμού". Δεν υπάρχουν περιθώρια διαχωρισμών και αντιπαλότητας, τονίζει. Από την άλλη, η σχέση των διαμεσολαβητών με τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στη διεκδίκηση υψηλότερων προμηθειών, αλλά και στη διεκδίκηση καλύτερης εκπαίδευσης και τεχνολογικής υποστήριξης.

Πηγή: Underwriter.gr

Χ. Φυτέα: Ελευθερία επιλογών με φιλοσοφία αποκλειστικής διαμεσολάβησης

28/03/16

x.fytea eleftheria epilogon me filosofia

Η Χριστίνα Φυτέα είναι μέλος μιας ομάδας Ασφαλιστών οι οποίοι συγκροτούν την εταιρεία πρακτόρευσης ΠΑΡΟΝ Ε.Π.Ε. Μιας εταιρείας που επενδύει στην τεχνολογία, στην εκπαίδευση και στον σχεδιασμό αποκλειστικών προγραμμάτων υγείας. Εκτός από τις διοικητικές της αρμοδιότητες η κ. Φυτέα είναι και υπεύθυνη του κλάδου Ζωής όπου η Εταιρεία δραστηριοποιείται.

Έχετε περάσει από το λεγόμενο agency system Ασφαλιστικών εταιρειών. Έχοντας την εμπειρία, εφαρμόζετε την ίδια φιλοσοφία οργάνωσης και εκπαίδευσης και στην Εταιρεία σας;

Ως εταιρικό ασφαλιστικό δίκτυο για πάρα πολλά χρόνια, βιώσαμε τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα της αποκλειστικής (ασφαλιστικής) διαμεσολάβησης. Αποκτήσαμε τεχνογνωσία ειδικά στον κλάδο ζωής και υγείας, φανήκαμε ικανοί να αντεπεξέλθουμε σε μεγάλες απαιτήσεις, μυηθήκαμε στη διά βίου εκπαίδευση, κατανοήσαμε έννοιες, όπως ανάλυση και ιεράρχηση αναγκών των πελατών μας, μπορέσαμε να συνειδητοποιήσουμε τη διαφορά του να βρίσκομαι απέναντι από τον πελάτη με το να βρίσκομαι δίπλα του, στηρίξαμε τα οράματά μας και χτίσαμε τις καριέρες μας. Ταυτόχρονα οι λύσεις που είχαμε για τους πελάτες μας ήταν περιορισμένες, ο κίνδυνος ήταν πάντα συγκεντρωμένος σε ένα σημείο και οι πιέσεις που μας ασκούνταν ήταν πολλές. Στο πέρασμά μας στην ελεύθερη διαμεσολάβηση, αυτό που θέλαμε να πετύχουμε –και πιστεύουμε ότι το πετύχαμε αφού κάθε ημέρα λειτουργούμε σε αυτή την κατεύθυνση– ήταν, είναι και θα είναι η ανάπτυξη ασφαλιστικών συμβούλων μέσα από ένα μεικτό σύστημα που δίνει στους συνεργάτες μας την ελευθερία επιλογής, τη διασπορά κινδύνου, τη συνεχή εκπαίδευση μέσα από επικαιροποιημένα εργαλεία δουλειάς και την προοπτική ανέλιξης μέσα από αξιοκρατικά χαρακτηριστικά. Διανύουμε την εποχή του επαναπροσδιορισμού στο νέο πλαίσιο. Όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε ανάλογα με τους στόχους μας και τις επιδιώξεις μας τον τρόπο συνεργασίας που μας ικανοποιεί. Στην Εταιρεία μας λοιπόν, εφαρμόζουμε το ρητό: «Όσο πιο ελεύθεροι αισθανόμαστε μέσα μας, συμφιλιωμένοι με τις αδυναμίες και με τις δυνατότητές μας, τόσο πιο δημιουργικοί γινόμαστε».

 

Ο κλάδος Ζωής και Υγείας είναι από τους πιο αναπτυσσόμενους αλλά ταυτόχρονα και από τους πιο απαιτητικούς. Πόσο έχετε επενδύσει στο συγκεκριμένο κλάδο; Και πώς σκοπεύετε να αναπτυχτείτε; Ποια είναι η επιχειρηματική στρατηγική σας;

Έχουμε επενδύσει αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης μέσω των Ασφαλιστικών εταιρειών που στρατηγικά έχουμε επιλέξει να συνεργαζόμαστε αλλά και με εξωτερικούς φορείς, μελετάμε τον ανταγωνισμό και προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες μας μέσα από τη διαδικασία της ιεράρχησης του κινδύνου, της επίδρασής του στον οικονομικό προγραμματισμό τους αλλά και της αντίδρασής τους στην επάνοδο των οικονομικών τους. Μελετώντας το μακρο-περιβάλλον (πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, τεχνολογικό) διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας και θεσπίζουμε αντικειμενικούς στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι, να είμαστε μία επιχείρηση με υψηλές υπηρεσίες, άμεση ανταπόκριση και εξειδίκευση στον Κλάδο Ζωής και Υγείας με στόχο την αύξηση του μεριδίου μας στην ασφαλιστική αγορά κερδίζοντας συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα από ενέργειες καινοτομίας. Δημιουργούμε προϋποθέσεις εισόδου σε νέες πιο αποδοτικές αγορές, προχωράμε σε προσθήκη νέων προϊόντων, εισάγουμε στον κλάδο Ζωής και Υγείας νέες τεχνολογίες, αναπτύσσουμε και εξειδικεύουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας, προσανατολιζόμαστε σε νέες δραστηριότητες και τεχνικές, επενδύουμε σε συστήματα προγραμματισμού και χτίζουμε καθημερινά τη φήμη μας.

 

Η ανεργία χτυπάει κόκκινο. Ταυτόχρονα οι ανάγκες στρατολόγησης νέων ασφαλιστών είναι μεγάλες. Εσείς στην Εταιρεία σας πώς στρατολογείτε ασφαλιστές; Ψάχνετε για έμπειρους χρόνια στο χώρο επαγγελματίες ή για νέα παιδιά;

 

Πάντα πιστεύαμε πως οι επιτυχημένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι καταλύτες στην ανάπτυξη της οικονομίας. Θωρακίζουν και δημιουργούν προϋποθέσεις εξασφάλισης των περιουσιακών στοιχείων τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων αυτών, όπως ταυτόχρονα προνοούν με τις λύσεις που προτείνουν για την αποφυγή καταστροφικών καταστάσεων μέσα στην οικογένεια. Το γραφείο μας στοχεύει με διαφορετικούς τρόπους και στις δύο κατευθύνσεις. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε κοντά μας συνεργάτες που διακρίνονται για το ήθος και τον επαγγελματισμό τους, με σωστή νοοτροπία και δεξιότητες, σύννομους με αυτά που ορίζει η Εποπτική Αρχή και η επαγγελματική δεοντολογία. Οι ποιοτικοί δείκτες για εμάς είναι στην κορυφή της πυραμίδας αφού ο χαρακτήρας, η θετική στάση, η ειλικρίνεια και η δίψα για εκπαίδευση είναι τα στέρεα σκαλοπάτια που οδηγούν στην επιτυχία. Η στρατηγική μας είναι να δημιουργήσουμε παιδεία salesmanship, με βάση την ευθύτητα και την αμεροληψία απέναντι στους πελάτες μας γιατί έτσι μόνο δημιουργούμε στέρεες και μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους. Μαζί με εμάς ενώ υπάρχουν ικανότατοι managers στην ασφαλιστική αγορά που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουν ικανότατα στελέχη, δε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αφού υπάρχει ένα τεράστιο κενό λειτουργίας. Όπως επανειλημμένα αναφέρουν και οι Φορείς της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης (ΠΣΣΑΣ) υπάρχει ένα τεράστιο κενό που ξεκινά από την αρχική αξιολόγηση και την εκπαίδευση έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω της Πιστοποίησης. Βρισκόμαστε λοιπόν εκτεθειμένοι τόσο απέναντι στο νομικό όσο και στο εποπτικό πλαίσιο. Εφόσον λοιπόν θεωρούμε ως αξίωμα τη σπουδαιότητα να δώσουμε γροθιά στην ανεργία και να δημιουργήσουμε ικανά στελέχη θα πρέπει να έχουμε σύμμαχό μας την Εποπτική Αρχή.

 

Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε για τα νέα σας γραφεία. Ποια θα είναι η μορφή τους; Είναι μέρος μιας ευρύτερης επεκτατικής στρατηγικής που έχετε ως εταιρεία;

 

Με μεγάλη μας χαρά δημιουργούμε το πρώτο μας υποκατάστημα στην περιοχή Αχαρναί, το οποίο θα λειτουργεί με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία. Αυτό που μας καθιστά υπερήφανους είναι το γεγονός ότι ο υπεύθυνος του υποκαταστήματος είναι στενός μας συνεργάτης που αναπτύχθηκε από τον πυρήνα του γραφείου μας. Χτίζοντας σχέσεις win to win, σχέσεις εμπιστοσύνης και διαφάνειας μπορούμε να εξελιχτούμε όλοι και να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας, τα θέλω μας και τα προσωπικά μας οράματα.

Πηγή: Insurancedaily.gr

ΠΑΡΟΝ: Ο σεβασμός προς τον καταναλωτή βάση για την ανάπτυξη

24/01/12

paron o sevasmos pros ton katanaloti bas

Η εταιρεία ασφαλιστικής πρακτόρευσης ΠΑΡΟΝ, παρά το νεαρό της ηλικίας της, είναι σίγουρο ότι έχει μέλλον στον χώρο της διαμεσολάβησης γιατί στηρίζεται σε ένα πλούσιο και δημιουργικό παρελθόν. Τόσο η ίδια η κα Χριστίνα Φυτέα, όσο και οι κ.κ. Δημήτρης Μάρνερης και Θάνος Ψιμάρας έχουν να επιδείξουν μια μακροχρόνια διαδρομή, δεκαπέντε τουλάχιστον ετών, στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κυρίως στο πλαίσιο εταιρικών δικτύων. 

 

Οι εργασίες τους στηρίζονται σε έναν και μόνο κανόνα, που συνοψίζεται στην φράση «λέμε την αλήθεια στον πελάτη». Για τον λόγο αυτό, όταν, ως τμήμα του εταιρικού της δικτύου, πέρασαν από τη μεγάλη φουρτούνα της Ασπίδας,  κατόρθωσαν να σταθούν στα πόδια τους και ουσιαστικά να ξεκινήσουν από την αρχή, στηριζόμενοι από τους ίδιους τους πελάτες και τους συνεργάτες τους. 
 

Σήμερα, με διαφορετική φιλοσοφία και σίγουρα πιο σοφοί, αναπτύσσουν την πρακτορειακή τους μονάδα σε στέρεες βάσεις, με νέους κανόνες και αυστηρές διαδικασίες. Αν και αποτελούν μια ορθολογικά αναπτυσσόμενη οικονομική μονάδα, ταυτόχρονα λειτουργούν ως οικογενειακή επιχείρηση, στηρίζονται στις προσωπικές σχέσεις και στο καλό κλίμα. Ο εργασιακός χώρος αποτελεί το «σπίτι τους», οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες, τα μέλη της οικογένειας και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
 
Το μοντέλο της ανάπτυξής τους βασίζεται στη δημιουργία δικτύου συνεργατών, σήμερα κυρίως στην Αττική, αλλά ο σχεδιασμός είναι ευρύτερος. Με τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην πολυπληθή και αναπτυσσόμενη περιοχή των Αχαρνών διεύρυναν την πελατειακή τους βάση και τις συνεργασίες τους. 

 

Πιστεύουν απόλυτα στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και στον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, αλλά παράλληλα, ως σωστοί επιχειρηματίες στρέφονται και στην αξιοποίηση της πελατειακής τους βάσης σε προϊόντα και υπηρεσίες για τα οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, όπως οι συμπληρωματικές και ΠΑΡΟΝ διαγνωστικές υπηρεσίες υγείας, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κ.λπ.

 

Στοίχημα για τους ιδιοκτήτες της εταιρείας παραμένει η συνέχιση της  ανθρώπινης εικόνας, λειτουργίας και συμπεριφοράς των στελεχών, των υπαλλήλων και των συνεργατών της, παρά την αναμενόμενη αλματώδη αύξηση των εργασιών, να μην γίνει δηλαδή απρόσωπη και να μην χαθεί στις διαδικασίες που χαρακτηρίζουν τις μεγάλες και δυσκίνητες εταιρίες, όλων των χώρων. 

 

Πολύ περισσότερο που η ασφαλιστική διαμεσολάβηση προωθεί, ως αγαθό, την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα, την εξασφάλιση, τη συνέπεια. Στο ΠΑΡΟΝ οι γερές βάσεις υπάρχουν και τα πρόσωπα το εγγυώνται. 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

“Η ασφαλιστική αγορά μπορεί να στηριχτεί σε έξυπνα προιόντα”

 

Ο ζεστός χώρος του γραφείου των κ.κ. Χριστίνα Φυτέα, Δημήτρη Μάρνερη και Θάνο Ψιμάρα προδιαθέτει για μια φιλική, ανθρώπινη και ειλικρινή συζήτηση. Με αμεσότητα και χωρίς κανόνες αναφερθήκαμε στο σύνολο των προβλημάτων της αγοράς, αλλά και στο βαθύ πιστεύω της για τον ρόλο του διαμεσολαβητή. Οι οικογενειακές της υποχρεώσεις ως νέα μητέρα την κουράζουν, αλλά δεν την αποπροσανατολίζουν από την ευθύνη της για την λειτουργία της εταιρείας και την επαφή της κυρίως με τους συνεργάτες της. Ο λόγος της απλός, μεστός και ουσιαστικός.

 

iw? Κυρία Φυτέα, η πρακτορειακή εταιρεία ΠΑΡΟΝ την οποία διευθύνετε και εκπροσωπείτε, έκανε την εμφάνισή της δυναμικά πριν από λίγα χρόνια στη ασφαλιστική αγορά. Θέλετε να μας μιλήσετε και το ιστορικό της εταιρείας και για τους ανθρώπους της;

 

X.Φ.: Η ΠΑΡΟΝ Ασφαλιστική Εταιρεία Πρακτόρευσης δημιουργήθηκε το 2009 από τους κ.κ. Ψιμάρα Αθανάσιο, Μαρνέρη Χριστίνα ΦυτέαΔημήτρη και την κα Φυτέα Χριστίνα, ως μετεξέλιξη μίας από τις μεγαλύτερες Επιθεωρήσεις Πωλήσεων της ασφαλιστικής αγοράς.
 

Τόσο εγώ όσο ο κύριος Μαρνέρης αλλά και ο κύριος Ψιμάρας βρισκόμαστε στην ασφαλιστική αγορά για περίπου δεκαέξι έτη. Συνεργαστήκαμε με μεγάλους Ασφαλιστικούς Ομίλους, μέσα από το σύστημα της αποκλειστικής συνεργασίας.Το έτος 2006 δημιουργήσαμε μία από τις μεγαλύτερες Επιθεωρήσεις της ασφαλιστικής αγοράς. Τον Νοέμβριο του 2009  αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την δική μας επιχείρηση και να υλοποιήσουμε το όραμά μας για ένα καινοτόμο Ανεξάρτητο Ασφαλιστικό Γραφείο.

 

Η πρόκληση για εμάς ήταν μεγάλη γιατί θα έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον  εργασίας για τον συνεργάτη μας, με τις περισσότερες δυνατές παροχές, σε συνεργασία με αξιόπιστες Ασφαλιστικές εταιρείες και όλα αυτά έπρεπε να τα επιτύχουμε μέσα σε μία ασφαλιστική αγορά που συνεχώς άλλαζε. Η σκληρή δουλειά και η αγάπη για το επάγγελμά μας σε συνδυασμό με την υποστήριξη που καθημερινά εισπράττουμε από τους συνεργάτες μας, τους ανθρώπους των διοικητικών υπηρεσιών αλλά και από τους πελάτες μας, συνετέλεσαν στο να δημιουργήσουμε   μία υγιή επιχειρηματική μονάδα που συνεχώς εξελίσσεται και ισχυροποιείται.

 

iw? Και σχετικά με την εξέλιξη των οικονομικών-παραγωγικών της μεγεθών;

 

X.Φ.: Το εγχείρημα πέτυχε και η εξέλιξη του γραφείου μας ήταν και είναι ραγδαία. Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 15%, σε σχέση µε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010. Το πιο σημαντικό για εμάς όμως αυτή την δύσκολη οικονομικά χρονιά ήταν ότι όχι απλά διατηρήσαμε το χαρτοφυλάκιο μας, αλλά μέσα από νέες συνεργασίες καταφέραμε και μία θεαματική αύξηση παραγωγής δίνοντας έμφαση ιδιαίτερα στον κλάδο Ζωής.

 

Παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει για το 2012 σε σημαντική αύξηση των μεγεθών, εστιάζοντας στην κερδοφόρα ανάπτυξη, στοχεύοντας για το τρέχον έτος σε αύξηση της παραγωγής κατά 15%, με παράλληλη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους μέσα από την ορθολογική διαχείριση των δαπανών της. 

 

iw? Σύμφωνα με όλες τι ανακοινώσεις των συλλογικών φορέων και των θεσμικών οργάνων, ο χώρος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δέχεται πολύπλευρες πιέσεις, οι οποίες μάλλον θα ενταθούν. Εσείς, πως βλέπετε το μέλλον, όχι το μακρινό, αλλά το άμεσο των δύο προσεχών ετών; 

 

X.Φ.: Πιστεύω πραγματικά, ότι για όλους μας τίθεται επιτακτικά θέμα συνέχισης και ύπαρξης στο ασφαλιστικό γίγνεσθαι. Τα στοιχεία που θα προσδώσουν την δυνατότητα σε διαμεσολαβούντες να διαφοροποιηθούν και να παραμείνουν στον ασφαλιστικό χώρο είναι η χρηστή διαχείριση, η ποιότητα υπηρεσιών και η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ο κλάδος στο μέλλον θα αντιμετωπίσει προβλήματα περιορισμού και συρρίκνωσης λόγω της μείωσης:

  1. των ασφαλιστικών εταιρεία που δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν τα κεφάλαια για να μειώσουν τον κίνδυνο της αφερεγγυότητας σύμφωνα με αυτά που ορίζει η κοινοτική οδηγία Φερεγγυότητα II.

  2. Tων αδειών των πρακτόρων και γενικότερα του αριθμού των  διαμεσολαβούντων  που εργαζόταν με αυτές τις εταιρείες.

Στο  σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στην αλλαγή που συμβαίνει ήδη και αφορά την σχέση ασφαλιστικών εταιρεία και Ασφαλιστικών δικτύων, εξαιτίας πάντα του νέου κανονιστικού πλαισίου. Πολλά  Ασφαλιστικά Δίκτυα αποδεικνύονται «ακριβά» και βλέπουμε πως αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό και τέλος εξαιρούνται από τις στρατηγικές συμμαχίες των εταιρειών.

 

Για να ανταποκριθούμε σε τέτοιες πολιτικές πρέπει συντονισμένα όλοι μας να προβούμε σε ενέργειες, προκειμένου να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική μας δυνατότητα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο  με συνέργιες υγιών οικονομικά σχημάτων που μπορούν να υψώσουν  το ανάστημα τους και με ενέργειες που ενισχύουν την φωνή μας, όπως για παράδειγμα αυτό που συνέβη στις πρόσφατες εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 

iw? Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πιο πιεστικά προβλήματα για ένα πρακτορείο σήμερα, ως επιχειρηματική μονάδα; 

 

X.Φ.: H οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η κοινωνία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτο και τον δικό μας χώρο. Οι κάθε είδους κοινωνικοπολιτικές μεταπτώσεις  επηρεάζουν άμεσα των χώρο των ασφαλιστικών πρακτόρων, αφού πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς προσανατολισμένους να συμπληρώνουν και να επιλύουν θέματα κοινωνικής ασφάλισης. Είναι απολύτως λογικό η αφαίμαξη ρευστότητας, μέσα από την πλειάδα φόρων που επιβάλλονται, να επιβαρύνει τις οικονομικές μονάδες δημιουργώντας επισφάλειες τόσο σε πελάτες όσο και στα ασφαλιστικά γραφεία. 

 

Τα νέα δεδομένα που εισάγει η οδηγία της ΕΕ θα συρρικνώσουν ακόμη  περισσότερο τα περιθώρια απόδοσης με αποτέλεσμα η χρηστή διαχείριση να αποτελεί  μονόδρομο επιβίωσης για κάθε επιχειρηματική μονάδα. 

 

Επίσης μία μορφή πίεσης που ασκείται σήμερα είναι η τάση κάποιων ασφαλιστικών εταιρειών να απομακρύνουν σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα κόστη τους. Στόχος τους είναι ένα σημαντικά μεγάλο ποσοστό συμβολαίων  αυτοκινήτων αλλά και κατοικιών-πυρός  να ασφαλίζονται απευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες αφαιρώντας ένα μεγάλο έσοδο από τους διαμεσολαβητές. 

 

Παρόλα αυτά  πιστεύω ότι παρά την μεγάλη εξοικείωση του Έλληνα καταναλωτή με το διαδίκτυο, η ανάγκη εστίασης στις προσωπικές ανάγκες κάθε ασφαλισμένου και η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών αναγάγουν την σχέση ασφαλιστικού συμβούλου με πελάτη βασικό στοιχείο κουλτούρας και εξυπηρέτησης. Γι αυτό τον λόγο η έννοια του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή δεν θα σβήσει ποτέ.

 

iw? Και ποια είναι η απάντηση στα προβλήματα, πάνω σε ποιο επιχειρηματικό σχέδιο μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη μιας οργανωμένης πρακτορειακής διαμεσολαβητικής μονάδας; 

 

X.Φ.: Αρχικά θα πρέπει να επιλεγεί η προώθηση καινοτόμων προϊόντων προσαρμοσμένων τιμολογιακά στις σημερινές συνθήκες μέσα από στρατηγικές συμμαχίες αξιόπιστων ασφαλιστικών εταιρειών. Ταυτόχρονα η δημιουργία  επώνυμων προϊόντων που φέρνουν την σφραγίδα του ασφαλιστικού γραφείου και έρχονται να συμπληρώσουν επικουρικά και να καλύψουν ασφαλιστικές ανάγκες που τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια των εταιρειών δεν καλύπτουν, δημιουργώντας  σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Η εταιρεία μας για παράδειγμα, μέσα από δύο σημαντικές συνεργασίες τόσο με τον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου όσο και με την εταιρεία Care at Home (Κατ οίκον Ιατρική Περίθαλψη) δημιούργησε δύο δωρεάν κάρτες προς τους πελάτες που συμπληρώνουν μία ολοκληρωμένη κάλυψη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

 

Επιτακτική ανάγκη και βασική λειτουργική διαδικασία πρέπει να αποτελεί για όλους μας η ανάλυση της αγοράς και η προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα. Με λίγα λόγια, να μειώσουμε  το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουμε και να εκπαιδεύσουμε τόσο τον συνεργάτη όσο και τον πελάτη, να διεκπεραιώνει  όλα τα διαδικαστικά του θέματα ηλεκτρονικά. Επίσης, να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον στο οποίο ο πελάτης θα μπορεί να έχει την εικόνα του ασφαλιστηρίου του, την ημερομηνία οφειλής του, καθώς και την δυνατότητα του να πληρώνει το ασφαλιστήριο του μέσω της διαδικασίας του e-banking και αναφέρομαι σε λειτουργίες που αφορούν διαδικαστικά θέματα και μόνο, αφού τονίζω και πάλι ότι η προσωπική επαφή διαμεσολαβούντα και πελάτη για τον σχεδιασμό λύσεων των ασφαλιστικών αναγκών του είναι αναντικατάστατη. 

 

iw? Η ασφαλιστική αγορά στο σύνολό της καταγράφει, μετά από πάρα πολλά χρόνια, μειώσεις σχεδόν σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Πότε πιστεύετε ότι μπορεί να έρθει η ανάκαμψη, στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα και σε ποια προϊόντα θα στηριχθεί;

 

X.Φ.: Oρατά σημεία ανάκαμψης την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν. Ταυτόχρονα γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, ώστε να διατηρηθούν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ή να τροποποιηθούν μειώνοντας κάποιες παροχές, έτσι ώστε να διαμορφωθεί χαμηλότερο ασφάλιστρο. Η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή έχει φανερά μειωθεί, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει και εκείνη η μερίδα του κόσμου που θεωρεί ότι το πλέον σημαντικό την εποχή που διανύουμε είναι η ασφαλιστική τους κάλυψη.
Θάνος Ψιμάρας Η ασφαλιστική αγορά μπορεί να στηριχτεί σε έξυπνα προϊόντα χαμηλού κόστους και χαμηλού ασφαλίστρου που θα βοηθήσουν στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης. Επίσης θεωρώ τα συνταξιοδοτικά προγράμματα πρέπει να γίνουν πιο προσιτά έτσι ώστε ο καταναλωτής να μπορέσει να αγοράσει επικουρική σύνταξη, τέλος οι Εταιρίες πρέπει να δημιουργήσουν σύνθετα μεγάλων εκπτώσεων προϊόντα που θα δημιουργήσουν θετικό  ερέθισμα και θα τονώσουν την αγορά.

 

iw? Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, όχι μόνο των διαμεσολαβούντων, αλλά όλης της ασφαλιστικής αγοράς είναι η προσέλκυση νέων και μορφωμένων ανθρώπων που θα ακολουθούσαν το επάγγελμα του διαμεσολαβητή. Εσείς πως το αντιμετωπίζετε, πως προσελκύετε νέους συνεργάτες ή ακολουθείτε μοντέλο ανάπτυξης αυτόνομης προσωπικής παραγωγής; 

 

X.Φ.: Πιστεύω παρά τις αντιξοότητες ασκούμε ένα πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα. Η προσέγγιση με νέους ανθρώπους οι οποίοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ασφαλιστική αγορά μας προσδίδει διάθεση και επιθυμία να ξεπεράσουμε τα οποία προβλήματα. Η συμμετοχή μας σε ημερίδες ενισχύει την επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών θεσμών, φοιτητικού κοινού και αγοράς εργασίας.  

 

Πιο συγκεκριμένα στις 19.11.2011 συμμετείχαμε στο Festival Φοίτηση το οποίο  καθιερώνεται στον εκπαιδευτικό χώρο ως ένα θεσμικό γεγονός που υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και συμμετείχαν νέοι άνθρωποι κατά κύριο λόγο απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών. Η Θεματολογία μας  αφορούσε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ». 

 

Η παρουσίαση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία αφού αναπτύχτηκαν ενδελεχώς το περιβάλλον και οι προοπτικές της Ασφαλιστικής αγοράς στα πλαίσια του Οικονομικού και Κοινωνικού Περιβάλλοντος που βιώνουμε, δίνοντας παράλληλα Κίνητρα και Προοπτικές στους νέους ανθρώπους που θα απαρτίζουν τους αυριανούς επαγγελματίες της ασφαλιστικής αγοράς. Αξιοσημείωτο ήταν ότι το ακροατήριο ξεπερνούσε τους 300  φοιτητές. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν κάνουμε  προσπάθεια να μεταδώσουμε το δικό μας όραμα και την αγάπη μας για τον χώρο μας, κινούμενοι πάντα στην κατεύθυνση προσέλκυσης νέων συνεργατών αλλά και της ποιοτικής τους αναβάθμισης. 

 

iw? Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως νέα εποπτική αρχή του χώρου της ιδιωτικής ασφάλισης, δείχνει όλο και μεγαλύτερη δραστηριότητα και στον χώρο της διαμεσολάβησης, με κείμενα διαβούλευσης, νέες οδηγίες κ.λπ. Πως κρίνετε τη δραστηριότητα αυτή, θα λειτουργήσει τελικά σε όφελος του επαγγελματία διαμεσολαβητή ή θα αφανίσει, όπως υποστηρίζεται από πολλούς, τις μικρές και μεσαίες διαμεσολαβητικές μονάδες; 

Δ.Μ.: Ενέργειες όπως αυτή, η μεταφορά δηλαδή της Εποπτικής Αρχής της ασφαλιστικής Αγοράς στην Τράπεζα της Ελλάδος προσωπικά πιστεύω πως μακροπρόθεσμα μπορούν να επαναφέρουν την αξιοπιστία, αφού μέσα από ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο επιβάλλεται στο διαμεσολαβούντα να επιδείξει απόλυτο επαγγελματισμό, ενώ ταυτόχρονα έχει βάλει στο μικροσκόπιο και τις ασφαλιστικές εταιρείες, ζητώντας τους συνεχώς στοιχεία, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους και ειδικότερα εάν είναι ικανοποιητικός ο βαθμός προετοιμασίας τους για την Φερεγγυότητα Ι.

 

Ταυτόχρονα η δημιουργία του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου στον κλάδο Ζωής – κάτι αντίστοιχο με το Επικουρικό Κεφάλαιο που λειτουργεί στον κλάδο του αυτοκινήτου το οποίο όμως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η παρέμβαση της Πολιτείας είναι επιτακτική- θα αποτρέψει φαινόμενα όπου οι πελάτες χάνουν τα κεφάλαια τους.

 

Όλα αυτά θα χρειαστούν πολύ χρόνο. Μην ξεχνάμε εξάλλου τον συνδυασμό της αναστολής λειτουργίας του ομίλου Ασπίς Πρόνοια και τις εγκληματικές της επιπτώσεις απέναντι σε πολλές χιλιάδες κόσμου, καθώς και την γενικότερη οικονομική κρίση όπου και συντέλεσαν στο να χάσει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ασφάλισης. Ωστόσο, μόνο κατ αυτόν τον τρόπο θα περάσουμε σε μία πολιτική εξυγίανσης. Οι εταιρείες πρέπει να είμαι αξιόπιστες να έχουν επαρκή κεφάλαια και να διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έλευση του κινδύνου.

 

iw? Ειδικότερα, στο θέμα της εκπαίδευσης, της πιστοποίησης και της συνεχούς επιμόρφωσης, δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Οδηγεί, κατά την άποψή σας, στην εξυγίανσης της αγοράς;

Δ.Μ..: Φυσικά και οδηγούμαστε μέσα από τέτοιου είδους διαδικασίες σε εξυγίανση της αγοράς. Το επάγγελμα μας είναι λειτούργημα και δεν πρέπει για κανένα λόγο να το ξεχνάμε. Οι άνθρωποι μας εμπιστεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα, μας ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους, μας γνωρίζουν τα παιδιά τους, μας δείχνουν τις επιχειρήσεις τους και μας εμπιστεύονται τους προβληματισμούς τους και τις ανάγκες τους. 

 

Το λιγότερο που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να σεβαστούμε αυτά τα προσωπικά δεδομένα και μέσω της εκπαίδευσης που έχουμε λάβει, της πιστοποίησης που έχουμε και της συνεχούς επιμόρφωσης και επικαιροποίησης, να αποτελέσουμε μία ασπίδα απέναντι στους κινδύνους που μπορεί οι πελάτες μας να αντιμετωπίσουν.

 

Εμείς, επιλέγουμε οι  συνεργάτες μας να είναι επαγγελματίες με πολυετή πείρα στον χώρο, επαρκώς εκπαιδευμένοι, έτσι ώστε να παρέχουν ορθές και τεκμηριωμένες ασφαλιστικές προτάσεις. Ενώ, έχουμε παράλληλα δημιουργήσει ένα τμήμα προετοιμασίας Δόκιμων Ασφαλιστικών Συμβούλων, έτσι ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις του Υπουργείου και να πάρουν την πιστοποίηση για να ασκήσουν και τυπικά το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

 

iw? Τι άποψη έχετε για τις direct πωλήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών που, πάντα βέβαια υπήρχαν, αλλά όλα δείχνουν ότι, στο άμεσο μέλλον, θα αποτελέσουν αιχμή του δόρατος για αρκετές εταιρείες; 

 

Δ.Μ.: Η αλήθεια είναι ότι  οι direct πωλήσεις έχουν δημιουργήσει θύελλα  αντιδράσεων στους κόλπους των Διαμεσολαβούντων. Είναι όμως μία αναπόφευκτη εξέλιξη των ασφαλιστικών εταιρειών -μία διαδικασία που την συναντάμε στο εξωτερικό αρκετά χρόνια τώρα- αφού με αυτό τον τρόπο μειώνουνε τα κόστη τους και γίνονται πολύ πιο ανταγωνιστικές στον καταναλωτή.
 

Τα μειονεκτήματα αυτής της ενέργειας είναι αρκετά όσον αφορά στον τελικό καταναλωτή. Πρώτα από όλα απαιτείται πρόσβαση και εξοικείωση με το διαδίκτυο, το χαμηλό ασφάλιστρο είναι απλά ένα ασφάλιστρο χαμηλής εκκίνησης, το οποίο αυξάνει σταδιακά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως τα ατυχήματα ή άλλοι ειδικοί ασφαλιστικοί κίνδυνοι η παρουσία του ασφαλιστικού συμβούλου λειτουργεί καταλυτικά και θεωρείται επιβεβλημένη. 

 

iw? Για να επανέλθουμε στο ΠΑΡΟΝ. Ποιά η  διάρθρωση του χαρτοφυλακίου σας, απευθύνεστε στον ιδιώτη ή στην επιχείρηση; Εστιάζετε σε συγκεκριμένους κλάδους ή σε συγκεκριμένες εταιρείες; 

Θ.Ψ.: Όσον αφορά στην σύνθεση του χαρτοφυλακίου μας η εικόνα είναι αυτή:
Απευθυνόμαστε τόσο στον ιδιώτη όσο και στην επιχείρηση. Βαρύτητα δίνουμε στον κλάδο ζωής αφού μέσα από συνεχή εκπαίδευση  έχουμε μία μεγάλη τεχνογνωσία τόσο στην ανάλυση των αναγκών του πελάτη ,στην παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων ,στην ανάληψη του κινδύνου αλλά και στην διαδικασία της αποζημίωσης.

 

Δύο πράγματα είναι αυτά που πρεσβεύoυμε, η εξειδίκευση πάνω σε συγκεκριμένο κλάδο και στην συνέχεια η προώθηση προϊόντων επιλεγμένων ασφαλιστικών εταιρειών που αποτελούν στρατηγική συμμαχία του γραφείου μας οι οποίες έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζουν τόσο τον συνεργάτη τους όσο και τον πελάτη μέσα από διαφανείς διαδικασίες, αξιοπιστία και φερεγγυότητα.

 

iw? Μέσα από ποιες ενέργειες θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή, όταν τα θλιβερά γεγονότα, κυρίως της τελευταίας διετίας, έχουν καταρρακώσει την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς;

Θ.Ψ.: Σε όλη την μακρόχρονη παρουσία μας στην ασφαλιστική αγορά εργαστήκαμε σκληρά εκπαιδευτήκαμε πολύ και βιώσαμε πάρα πολλές αλλαγές. Ο παρανομαστής όμως παρέμεινε ο ίδιος ο σεβασμός απέναντι στον πελάτη μας και στον συνεργάτη μας.

 

Ο στόχος είναι να διατηρήσουμε την μοναδικότητα μας μέσα από εξειδικευμένες υπηρεσίες, βέλτιστης ποιότητας όπως για παράδειγμα το άριστο μηχανογραφικό σύστημα που δημιουργήσαμε και δίνει στον συνεργάτη μας την δυνατότητα από όπου και να βρίσκεται να βλέπει όλη την εικόνα του χαρτοφυλακίου του. Ταυτόχρονα μπορεί σε πρώτο χρόνο να επικοινωνεί με το κεντρικό μας κατάστημα, το προσωπικό μας site –το οποίο ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2011- και εκτός των άλλων θα διαθέτει δεκάδες εφαρμογές, που θα διευκολύνουν το έργο των συνεργατών μας, τις καινοτόμες κάρτες μέλους που διανέμονται στους συνεργάτες μας και απευθύνονται στους πελάτες μας με ξεχωριστές παροχές και μηδενικό κόστος για αυτούς.

 

Ταυτόχρονα, μέλημα μας είναι η συνεχής εκπαίδευση των ανθρώπων που απαρτίζουν τις Διοικητικές Υπηρεσίες, έτσι ώστε να αποτελούν έναν ξεχωριστό υποστηρικτικό μηχανισμό για τον συνεργάτη μας.

 

iw? Ποια πιστεύετε ότι είναι τα συγκριτικά σας πλεονεκτήματα για να σας προτιμήσει ο καταναλωτής;

Θ.Ψ.: Θα σας απαντήσω πολύ απλά γιατί μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας. Πρώτον θα μας προτιμήσει ο καταναλωτής γιατί άμεσα επιλύουμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται -αυτό είναι κάτι για το οποίο έχουμε εκπαιδευτεί για πολλά χρόνια – και δεύτερον γιατί διαθέτουμε ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα κάτι που μας βοηθά στο να διεκπεραιώνουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα αιτήματα των πελατών μας χωρίς να τους αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένους.

 

iw? Τέλος, ποιο είναι το όραμα σας για το μέλλον;

X.Φ.: Όραμά μας και στόχος μας είναι η διατήρηση αυτού του υγιούς μηχανισμού που έχουμε δημιουργήσει με πολύ μεράκι, αγάπη και προσωπική εργασία η εξέλιξή του και τέλος η γιγάντωσή του μέσα από ενέργειες που θα ενισχύουν καθημερινά  την βιωσιμότητας μας, εξασφαλίζοντας τόσο σε εμάς και τις οικογένειές μας όσο και στους συνεργάτες μας και στις οικογένειες αυτών αλλά και στους πελάτες μας ένα λαμπρό μέλλον γεμάτο ασφάλεια.

 

Ήδη, η λειτουργία του υποκαταστήματός μας στην περιοχή των Αχαρνών υπό την εποπτεία της κας Ισιδώρας Δέδε και το συνεχώς αυξανόμενο πλήθος των συνεργατών μας, που σήμερα αριθμεί 95 ενεργούς συνεργάτες, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας και των στέρεων θεμελίων της επιτυχίας μας.

Πηγή: Insuranceworld.gr