top of page
Thank you - PARON - Είπαν για Εμάς (2).p

Είπαν για Εμάς

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους αφιέρωσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, είτε για να γράψουν ένα άρθρο για εμάς, είτε για να φιλοξενηθούν με μία τοποθέτησή τους στο μηνιαίο newsletter μας, είτε για να εκφράσουν δημόσια τη γνώμη τους για το ΠΑΡΟΝ.

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου-ΠΑΡΟΝ-Είπαν για

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος EUROLIFE FFH
Πρόεδρος ΔΣ Ένωσης Ασφ. Εταιρειών Ελλάδος

Ο Διττός Ρόλος του Σύγχρονου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή

Όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στην ασφαλιστική αγορά, από όποιον ρόλο και να είχα, δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω στην αξία που προσθέτει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.


Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Σε αυτή τη νέα εποχή, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να διατηρήσετε την ανθρώπινη επαφή και τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχετε αναπτύξει με τους πελάτες σας. Αυτό ακριβώς είναι το πλεονέκτημα του επαγγελματία ασφαλιστή, αυτό που κάνει τη δουλειά σας να ξεχωρίζει, και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Η δυνατότητα που έχετε να χτίζετε σχέσεις ουσίας σας διαφοροποιεί από κάθε άλλο κανάλι.
 

Ταυτόχρονα, όμως, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, καλούμαστε να την υιοθετούμε και να την εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας. Οι νικητές της επόμενης ημέρας θα κριθούν από το πόσο digital είναι και αυτό αφορά και τον επαγγελματία ασφαλιστή. Οι πελάτες έχουν αλλάξει, είναι εξοικειωμένοι με τον ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν αφορά μόνο τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά και τους μεγαλύτερους, οι οποίοι αρχίζουν να απαιτούν digital εξυπηρέτηση και για τα ασφαλιστικά τους.
 

Η χρυσή τομή είναι ο συνδυασμός των digital skills με τη διαπροσωπική επαφή και επικοινωνία. Αν κάτι μας δίδαξε η υγειονομική κρίση, είναι ότι η αξία της ιδιωτικής ασφάλισης αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο στη συνείδηση των ανθρώπων. Το μέλλον του επαγγελματία ασφαλιστή βρίσκεται στην ισορροπία ανάμεσα στην επαφή του με τον πελάτη και τη χρήση των ψηφιακών μέσων, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες του.
 

Το μέλλον της δουλειάς μας είναι ιδιαίτερα θετικό αλλά με προϋποθέσεις και προσαρμογές, όχι στις αξίες μας, αλλά στον τρόπο δουλειάς μας.

 

Πηγή: ΠΑΡΟΝ Newsletter Δεκέμβριος 2020

Χρήστος Γεωργακόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε.Γ.Α. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ

Χρήστος Γεωργακόπουλος-ΠΑΡΟΝ-Είπαν για ε

Κάτι σαν … εξομολόγηση


Είμαι μόλις 7(9) ετών και όταν με ρωτάνε τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις τους απαντώ χωρίς κανένα δισταγμό :  Ασφαλιστικός Πράκτορας. Όταν με ρωτάνε γιατί τους απαντώ:

 1. Γιατί δεν θα μείνω ποτέ άνεργος αφού δεν πρόκειται για εξαρτημένη απασχόληση αλλά για απασχόληση που μου επιτρέπει να είμαι εργοδότης του εαυτού μου, να καθορίζω μόνος μου την έκταση και το περιεχόμενο της απασχόλησής μου και βέβαια δεν θα… απολύσω ποτέ τον εαυτό μου.

 2. Γιατί το εισόδημά μου δεν θα εξαρτάται από κάποιον τρίτο εργοδότη, από το πόσα παίρνει ο διπλανός μου αλλά από εμένα. Από το τι και το πόσο καλά κάνω τα έργο, την αποστολή που έχω αναλάβει. Το εισόδημά μου θα είναι απεξαρτημένο από εργοδότες και θα πηγάζει από το χαρτοφυλάκιό μου.

 3. Γιατί αντιλαμβάνομαι το έργο που θα αναλάβω, όχι μόνο ως έργο που θα μου εξασφαλίζει οικονομική, συναισθηματική και πνευματική δικαίωση αλλά και ως αποστολή να βοηθήσω την κοινωνία, συνανθρώπους μου, έτσι ώστε να μην βρεθούν ποτέ σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας και ψυχικής οδύνης, από την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, της υγείας τους και αγαθών για τα οποία αγωνίζονται νυχθημερόν σε όλη τη ζωή τους, όπως είναι η οικογένεια, το εισόδημα, η περιουσία και η ποιότητα της ζωής τους. Αγαθών τα οποία απειλούνται και πλήττονται από κινδύνους, άλλοι από τους οποίους είναι πιθανοί και αβέβαιοι και άλλοι μαθηματικά βέβαιοι και αναπότρεπτοι.

 4. Γιατί ξέρω ότι ο κόσμος δεν θα πάψει ποτέ να έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες μου και επειδή οι ανάγκες του διαφοροποιούνται από χρόνο σε χρόνο λόγω των αλλαγών που σημειώνονται στις οικονομικές, οικογενειακές κ.α. συνθήκες και επειδή κάθε ημέρα γεννιούνται νέοι άνθρωποι ώστε αυτός ο κόσμος, ως φορέας αγοράς, να είναι ατέρμων.

 5. Γιατί τα περιθώρια εξέλιξής μου οικονομικά και διοικητικά, στο κατάλληλο επιχειρηματικό κλίμα, εξαρτώνται μόνο από εμένα και τις επιδόσεις μου. Είναι σπουδαίο ότι μου παρέχεται η δυνατότητα σ΄ αυτό το επάγγελμα να ασκήσω επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς κεφάλαια, χωρίς κίνδυνο και χωρίς έξοδα.

 6. Γιατί θα μου δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσω ανθρώπους κάθε κατηγορίας, μόρφωσης, επαγγέλματος, ηλικίας, φύλου κλπ. που κανένα άλλο επάγγελμα δεν θα μου το επέτρεπε.

 7. Γιατί ξέρω ότι ο θεσμός που θα υπηρετώ, ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης, είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο, θεσμικά κατοχυρωμένο με Νόμους αναγκαστικού δικαίου, γεγονός που θα βελτιώνει και θα θωρακίζει την προσωπική μου αξιοπιστία και φερεγγυότητα όταν θα βρίσκομαι μπροστά σε κάθε πολίτη.

Γνωρίζω ότι για την άσκηση με επιτυχία αυτού του έργου που θα αναλάβω όταν μεγαλώσω δεν φτάνει να ξέρω τι θέλω και γιατί αλλά και πώς θα το κάνω και σ΄ αυτό θα με βοηθήσει η γνώση :

 • Ότι οι περιορισμένοι στόχοι, τα περιορισμένα όνειρα, δημιουργούν περιορισμένη ζωή και επειδή αυτό δεν το θέλω, θα επιλέγω να βρίσκομαι κοντά σε αυτούς που μπορούν να με βοηθήσουν, όπως για παράδειγμα στο «Παρόν», μακριά από δικαιολογίες και ακατάλληλους.

 • Ότι ο μόνος δρόμος για την αποτυχία είναι να πάψω να πιστεύω στον εαυτό μου. Γιατί πραγματικά αν εγώ δεν θα εμπιστεύομαι τον εαυτό μου πώς θα με εμπιστευτούν οι άλλοι, ειδικά σε ένα έργο στο οποίο η εμπιστοσύνη είναι το απαραίτητο θεμέλιο πάνω στο οποίο θεμελιώνεται κάθε μορφής σχέσεις.

 • Ότι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα, όπως και γενικότερα του Κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, είναι μαθηματικό και στηρίζεται στον Νόμο του πλήθους των περιπτώσεων και ότι συνεπώς το εισόδημά μου είναι αποτέλεσμα απλής αριθμητικής, αφού στις 100 συναντήσεις μαθηματικά θα συναντήσω 25 ΝΑΙ, 25 ΟΧΙ και 50 ΑΡΓΟΤΕΡΑ και αυτό φτάνει για να εξασφαλίσω ένα μεγάλο εισόδημα και μια ξεχωριστή επαγγελματική προοπτική.

 • Ότι πρέπει να γνωρίζω τις υπηρεσίες που προσφέρω – τα «προϊόντα» - όχι μόνο τεχνικά αλλά και τους λόγους για τους οποίους οι συνομιλητές μου δεν θα πουν ποτέ ΟΧΙ στην πρότασή μου, γιατί θα είναι σαν να λένε όχι στον αγώνα που κάνουν για να δημιουργήσουν και στη συνέχεια να διατηρήσουν τα αγαθά που προανέφερα – εισόδημα, οικογένεια, περιουσία και ποιότητα ζωής.

 • Ότι πρέπει να γνωρίζω τη λογική τάξη και αλληλουχία των μηνυμάτων που θα απευθύνω σε κάθε συνομιλητή μου, χωρίς να παραγνωρίζω τα χαρακτηριστικά του, να γνωρίζω τα «μοντέλα προσέγγισης» όπως τα λένε και την υπερνίκηση πιθανών αντιρρήσεων που εύλογα θα υπάρχουν.

 • Ότι κάθε χρόνο, από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου, θα πρέπει να σχεδιάζω τους στόχους του επόμενου χρόνου – εισόδημα κλπ. – και το πρόγραμμα δραστηριότητας για την επίτευξή τους.

 • Ότι το πρόγραμμα δραστηριότητας εξαντλείται:

α) Στην πραγματοποίηση 2-3 νέων συναντήσεων με νέους υποψήφιους πελάτες κάθε ημέρα. Κάθε ημέρα.
β) Στη λήψη 3 κατά μ.ο. συστάσεων από κάθε νέα συνάντηση.
γ) Στη μελέτη των μοντέλων προσέγγισης και των προϊόντων και στον καθορισμό προτεραιοτήτων κάθε ημέρας.

 • Ότι έχω επιλέξει το «ΠΑΡΟΝ» ως χώρο στέγασης των επαγγελματικών μου ονείρων γιατί μου εξασφαλίζει το Μέλλον με συνέπεια και αφοσίωση, που έχω αποφασίσει να την ανταποδίδω ως συμβολή μου στην επιτυχία της εταιρίας που στεγάζω τα επαγγελματικά μου όνειρα.

 • Ότι τώρα που έμαθα ότι και η Ευρωπαϊκή Πίστη δεν συμμερίζεται απλώς αλλά πιστεύει βαθύτατα όλα τα παραπάνω, πάνω στα οποία στήριξε τη δική της διακεκριμένη πορεία στον Κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, στη βάση αρχών και μιας ξεχωριστής φιλοσοφίας εξυπηρέτησης κάθε ασφαλισμένου της και κάθε συνεργάτη της ως να είναι ο μοναδικός της, με τη συναίνεση και την ενθάρρυνση της Εταιρίας μας «Παρόν» θα συμβάλλω στην ανάπτυξη της συνεργασίας μας με κάθε τρόπο.

 • Ότι όπως λένε στην Ευρωπαϊκή Πίστη και στο «ΠΑΡΟΝ». «Το όνειρο και η πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό, ότι αυτό που τα χωρίζει είναι μόνο ο χρόνος» και εγώ έχω όνειρα.

 • Ότι όπως λέει ο ποιητής «…τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη» και είμαι αποφασισμένος να τις ζήσω, ακολουθώντας και τη συμβουλή της Ευρωπαϊκής Πίστης που έχει υιοθετήσει η Εταιρία μου, το «Παρόν» που λέει : «Μην αφήσετε ποτέ τις αναμνήσεις σας να είναι καλύτερες από τα όνειρά σας». Γιατί η ζωή είναι μπροστά, στο μέλλον. Κι εγώ μόλις 7(9) ετών έχω μόνο όνειρα, γιατί τι αναμνήσεις μπορεί να έχει ένα παιδί που βρίσκεται στην ανατολή της ζωής του. Έτσι να είστε. Έτσι να νοιώθετε ακόμη και όταν βγάλετε την παρένθεση και γίνεται 79 ετών. 

 • Ότι πρέπει συνεχώς να μαθαίνω με πρώτο και κύριο να μάθω ότι καμία γνώση, καμία ιδέα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για εμένα (όπως για κανέναν) αν δεν τη βάλω σε εφαρμογή. Γιατί η γνώση που «πηγαίνει λεφτά στο σπίτι» είναι αυτή που γίνεται καθημερινή συμπεριφορά, καθημερινή συνήθεια, όπως πρέπει να γίνουν οι δύο – τρεις συναντήσεις.


Με αγάπη,


Ο… Εξομολογούμενος

 


Πηγή: ΠΑΡΟΝ Newsletter Σεπτέμβριος 2020 

konstantinos semertzoglou paron eipan gia emas

Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου

Εμπορικός Διευθυντής GROUPAMA

Σαν μέλος του Ελευθέρου Δικτύου Συνεργατών της Groupama Ασφαλιστικής, το «ΠΑΡΟΝ» αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη που  βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του ασφαλισμένου και με επιτυχία διαχειρίζεται από τις απλές καθημερινές ανάγκες του μέχρι τα πιο σύνθετα ασφαλιστικά του αιτήματα.

Με στόχο πάντοτε τη σφαιρική κάλυψη των αναγκών του πελάτη, η ομάδα του «ΠΑΡΟΝν» αναδεικνύει μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις τη σημασία του να είναι κάποιος «πραγματικά» και «σωστά» ασφαλισμένος.

 

Η σχέση μας με την ομάδα του «Παρόν» ξεκινά αρκετά χρόνια πίσω με αποτέλεσμα να έχουμε παρακολουθήσει την ανοδική του πορεία καθώς και όλα τα στάδια μετεξέλιξης του.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφέρουμε  την ισχυρή ψηφιακή του παρουσία, μέσω της ιστοσελίδας του, των τακτικών newsletters, της ενεργής παρουσίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της εκπαίδευσης και εξοικείωσης των στελεχών του με τις νέες ασφαλιστικές πλατφόρμες και πρακτικές, που το τοποθετούν αναμφίβολα στην αιχμή του δόρατος των εξελίξεων. Γεγονός που βοήθησε το «ΠΑΡΟΝ» και τους συνεργάτες του να σταθούν δίπλα στους ασφαλισμένους τους, ακόμη και στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας.

Εύχομαι,  το «ΠΑΡΟΝ» να μεγαλώνει και ταυτόχρονα να δυναμώνει η σχέση του με την Groupama Ασφαλιστική, με αποτέλεσμα να αποτελούμε  μια από τις πρωταρχικές επιλογές των συνεργατών του.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς


Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου,

Εμπορικός Διευθυντής Groupama

Πηγή: ΠΑΡΟΝ Newsletter Νοεμβρίου 2020

Νίκος Δελένδας

Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης EUROLIFE FFH

Νίκος Δελένδας Eurolife FFH-ΠΑΡΟΝ-Είπαν

Με τη Χριστίνα Φυτέα και την ομάδα της στο «ΠΑΡΟΝ», ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας στα τέλη του 2009, όταν αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο επαγγελματικό βήμα.
 
Η συνεργασία μας αυτή συνέπεσε ουσιαστικά με το άνοιγμα της Eurolife FFH στα ανεξάρτητα δίκτυα, οπότε με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε, ως ανεξάρτητη Μονάδα Διαμεσολάβησης, τα μέγιστα για την επιτυχία του ανοίγματος αυτού.
 
Μετά από πάνω από 10 χρόνια, πέραν του πρωταγωνιστικού ρόλου που παραδοσιακά έχει το ΠΑΡΟΝ στις ασφαλίσεις ζωής, με αποτέλεσμα να βραβεύεται για τις επιδόσεις του από την Eurolife FFH, έχουμε καταφέρει να διευρύνουμε τη συνεργασία μας και σε άλλους τομείς, ενώ έχουμε τρέξει και αρκετές κοινές πρωτοβουλίες, άλλοτε με μεγάλη επιτυχία κι άλλοτε με λιγότερη. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό και αποδεικτικό μίας στενής συνεργασίας, η Εταιρεία και οι Μονάδες Πωλήσεων, να «δοκιμάζουν» πράγματα, με στόχο να αναπτύξουν το κοινό τους πελατολόγιο. Και σε αυτό νομίζω πως έχουν πάρει και οι δυο πλευρές, άριστα.
 
Τη Χριστίνα Φυτέα, αλλά και τον Θάνο Ψιμάρα, πλαισιώνουν μια σειρά από έμπειρα στελέχη, Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι με όλη τη σημασία της λέξης, ενώ προστίθενται συνεχώς στην ομάδα και νεότεροι επαγγελματίες, που κατανοούν και αυτοί την προοπτική του ασφαλιστικού κλάδου, ενώ παράλληλα έχουν στόχο μέσω της δουλειάς τους, να υποστηρίξουν το σημαντικό έργο της κάλυψης των ασφαλιστικών αναγκών του Έλληνα καταναλωτή.
 
Θεωρώ πως το μείγμα παλαιότερων και νεότερων ασφαλιστών δίνει στο Παρόν προστιθέμενη αξία, αλλά και μεγαλύτερη δυναμική, ώστε να αξιοποιήσει τις προοπτικές της αγοράς, μιας αγοράς που με τις εξελίξεις, τόσο στο συνταξιοδοτικό και τον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά και σε ό,τι αφορά τους καταστροφικούς κινδύνους, οδηγείται νομοτελειακά στην ενίσχυση της ανάγκης για αυξημένη συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στο σημερινό και αυριανό περιβάλλον.
 
Και προφανώς, πέραν των Ασφαλιστικών Εταιριών, την εκπροσώπηση της ιδιωτικής ασφάλισης απέναντι στον καταναλωτή, την έχουν αναλάβει οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι που με τη γνώση του αντικειμένου, αλλά και τα ανάλογα skills, υπηρετούν αυτό που θεωρώ ως «κοινωνική υπηρεσία», δηλαδή την ανάδειξη των ασφαλιστικών αναγκών του υποψηφίου πελάτη, αλλά και την αποτελεσματική κάλυψή τους.
 
Πέραν όμως της ανθρώπινης διάστασης, το ΠΑΡΟΝ συνέχεια μετεξελίσσεται και τεχνολογικά: το newsletter, η πλατφόρμα για τους συνεργάτες, το website, αλλά και η εκτεταμένη εμπλοκή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το αποδεικνύει αυτό, γιατί και στο κομμάτι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και η τεχνολογία είναι ένα αναγκαίο εργαλείο για αποτελεσματικότερη προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων, άρα και καλύτερη κάλυψη των αναγκών του Έλληνα.

Νίκος Δελένδας,

Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Εκπαίδευσης Eurolife FFH

Πηγή: ΠΑΡΟΝ Newsletter Οκτώβριος 2020

Θανάσης Βισκαδουράκης-ΠΑΡΟΝ-Είπαν για εμ

Θανάσης Βισκαδουράκης

Ηθοποιός

Από μικρό παιδί αγαπάω τη ζωή και είμαι ευγνώμων για όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα, αλλά και για αυτή την υπέροχη οικογένεια που έχω αποκτήσει.
 

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να τους προσέχω και να τους προστατεύω, αλλά το ίδιο σημαντικό είναι να είμαι και εγώ προστατευμένος γιατί το οφείλω στην οικογένεια μου και στον εαυτό μου.
 
Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έχω επιλέξει το Ασφαλιστικό Γραφείο ΠΑΡΟΝ για την κάλυψη των προσωπικών μου και οικογενειακών ασφαλιστικών αναγκών, αφού  νοιώθω ασφαλής γνωρίζοντας πως έχω να κάνω με έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι διακρίνονται για την υψηλή τους γνώση και ηθική τους.

Πηγή: ΠΑΡΟΝ Newsletter Φεβρουάριος 2021

Θοδωρής Φέρρης

Τραγουδιστής

Θοδωρής Φέρρης-ΠΑΡΟΝ Είπαν για εμάς

Όταν τα γεγονότα είναι πάνω από τις Δυνάμεις μας και αιφνίδια κάτι απρόβλεπτο μπορεί να επηρεάσει ακόμη και όλη μας τη Ζωή συνειδητοποιούμε ποσό Αξία έχει η Πρόληψη.

 

Πιστεύω πως το να διαθέτεις και να διατηρείς ένα ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Υγείας που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά σου είναι Αξία ανεκτίμητη όπως το ίδιο σημαντικό είναι να έχεις συνεργάτες που να σου παρέχουν σωστή Συμβουλή, άρτια ενημέρωση και να βρίσκονται δίπλα σου όταν τους χρειαστείς.

Το Ασφαλιστικό γραφείο ΠΑΡΟΝ και τα μέλη του είναι ένας τέτοιος συνεργάτης, ο συνεργάτης που θα ήθελε ο καθένας να έχει δίπλα του.

Πηγή: ΠΑΡΟΝ Newsletter Απρίλιος 2021

bottom of page