top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΠάνος Σαρρής

Ο Γενναιόδωρος Εαυτός μου!


Τρεις λόγοι υπάρχουν για να εργαζόμαστε για να εξοικονομήσουμε τα καθημερινά μας έξοδα,

για να καταφέρουμε να αποταμιεύουμε για το μέλλον της οικογένειας μας ή για να εξυπηρετήσουμε κάποιο σκοπό, όραμα της ζωής μας.

Οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε στο πρώτο. Οι πραγματικά επιτυχημένοι, στο τρίτο.

Πολλές φορές νιώθουμε ότι, παρότι δουλεύουμε πολύ σκληρά και γρήγορα, δεν καταφέρνουμε να πιάνουμε τους στόχους μας, δεν καταφέρνουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω.

Η δουλειά μας απαιτεί διαρκή εγρήγορση, συνεχή εκπαίδευση, να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις, να τολμούμε, να είμαστε πρωτοπόροι και να ξεφεύγουμε από τα δεδομένα.

Αυτά είναι τα αυτονόητα και τα απαραίτητα για την καθημερινή μας επιβίωση.


Έτσι όμως δεν καταφέρνουμε ποτέ να γίνουμε πολύ ξεχωριστοί, πολύ επιτυχημένοι!

Πολύ απλά γιατί αυτό το κάνουν όλοι!


Για να ξεπεράσουμε την καθημερινότητα, την επιβίωση και να κυνηγήσουμε την επιτυχία, την ευημερία, την καταξίωση, θα πρέπει, παράλληλα με όλα τα προηγούμενα, να κοιτάξουμε μέσα μας, στον Εαυτό μας.


Να συνειδητοποιήσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, να αποφασίσουμε πως θέλουμε να ζήσουμε, με ποιες συνθήκες και να το δείξουμε στον κόσμο με τις πράξεις μας.

Η φτώχεια και ο πλούτος είναι αποφάσεις ζωής! Εμείς το ορίζουμε, τα υπόλοιπα είναι απλά η εξέλιξη της απόφασής μας!


Είναι εντυπωσιακό το πόσο επηρεάζουμε εμείς οι ίδιοι το τι μας συμβαίνει.

Ο κόσμος σου φέρεται πάνω κάτω όπως, υποσυνείδητα, περιμένεις να σου φερθεί.


Η ξεχωριστή επιτυχία είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων συμπεριφορών και αξιών ζωής, που θα μπορούσαμε να τις συνοψίσουμε στα εξής:


  • Η Αληθινή Αξία σου καθορίζεται από το πόσο παραπάνω δίνεις, σε σχέση με το τι εισπράττεις, δηλαδή να δημιουργείς ξεχωριστή αξία για σένα και το προϊόν /υπηρεσία σου

  • Το Εισόδημά σου καθορίζεται από των αριθμό των ατόμων που εξυπηρετείς και από τη Μοναδική Ποιότητα των Υπηρεσιών σου

  • Η Επιρροή σου καθορίζεται από το πόση Προτεραιότητα δίνεις στα συμφέροντα των άλλων, έτσι ώστε να επηρεάζεις Θετικά και Αποτελεσματικά τις ζωές τους

  • Ο Εαυτός σου είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχεις να δώσεις στον κόσμο. Να τον προσφέρεις Απλόχερα χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις

  • Η Δεκτικότητα είναι το κλειδί για να δίνουμε αποτελεσματικά. Πρέπει να μπορούμε να είμαστε Δεκτικοί στην προσφορά των άλλων, με την Αυθεντικότητα και τη Σεμνότητα που απαιτείται, ώστε να καταφέρνουμε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό.


Η Γενναιοδωρία σαν φιλοσοφία και τρόπος ζωής, η σκέψη, η προσοχή, η φροντίδα, η αφοσίωση, ο χρόνος και η ενέργειά μας προς τους άλλους, καθορίζουν πόσο ξεχωριστοί και επιτυχημένοι θα γίνουμε σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες.


Η επίδραση που έχουμε στις ζωές των γύρω μας, το άνοιγμα του κύκλου των ενδιαφερόντων μας ώστε να περιλαμβάνει και τους άλλους, η αυθεντικότητα και η δεκτικότητα στην προσφορά των άλλων, είναι τα σημαντικά στοιχεία που διακρίνουν τους ξεχωριστούς και απόλυτα επιτυχημένους επαγγελματίες.


Όταν θέλεις να δίνεις και καταφέρνεις να το κάνεις απλόχερα, τότε πολύ επικερδή πράγματα και καταστάσεις συμβαίνουν γύρω σου.


Οι γενναιόδωροι άνθρωποι συνήθως βγάζουν μεγάλο κέρδος επειδή προσφέρουν Άφθονη Αξία και μια Υπέροχη Εμπειρία στους πελάτες τους.


Η γενναιοδωρία δεν αποκλείει, αντίθετα απαιτεί, αφοσιωμένη προσπάθεια και ένα έξυπνο επιχειρηματικό πλάνο.


Το κλειδί βρίσκεται στο σημείο εστίασης μας. Αν αρχικά εστιάζουμε στο κέρδος, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουμε πολλές ευκαιρίες να προσφέρουμε μεγάλη αξία. Όταν όμως εστιάζουμε στην ποιότητα εμπειρίας των πελατών μας, το αποτέλεσμα είναι συνήθως η υγιής κερδοφορία.


Δείχνοντας τον αληθινά γενναιόδωρο εαυτό μας, δημιουργούμε αληθινές σχέσεις, σχέσεις αγάπης, εμπιστοσύνης, σχέσεις πιστές στο χρόνο.


Προσφέροντας άπλετη γενναιοδωρία, αποκτούμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ‘’Αποστόλους’’ μας και να εξασφαλίζουμε συστάσεις, χωρίς καν να τις ζητάμε.


Μην ξεχνάμε ποτέ! Τα Μεγάλα και Σπουδαία σπάνια γίνονται τυχαία!


Πάνος Σαρρής

Διευθυντής Εκπαίδευσης ΠΑΡΟΝ

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page