top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΟμάδα Σύνταξης ΠΑΡΟΝ

Τα… hot σημεία της τροπολογίας για την έκπτωση 10% επί του ΕΝΦΙΑ


Τέσσερα… hot σημεία θα προσδιορίσουν την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη χορήγηση έκπτωσης 10% επί του ΕΝΦΙΑ προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν ασφαλίσει τα ακίνητά τους έναντι φυσικών καταστροφών.


Του Πλάτωνα Τσούλου


Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων που ήδη έλαβαν χώρα μεταξύ του υπουργείου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τα στελέχη της ΕΑΕΕ, μεταξύ άλλων, ζήτησαν να διασφαλιστούν:


– το εύρος των παροχών, ώστε κάθε συμβόλαιο ασφάλισης να καλύπτει τους κινδύνους του σεισμού και των φυσικών φαινομένων.


– ότι η διάρκεια ασφάλισης θα είναι ενός έτους, ότι δηλαδή δεν θα υπάρχουν παράθυρα στο νόμο που θα δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να ασφαλίζουν την περιουσία τους για διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.


– ο ψηφιακός έλεγχος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ώστε μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες η ΑΑΔΕ να ενημερώνεται άμεσα και ορθά προκειμένου να αναγνωρίζει στους ιδιοκτήτες ακινήτων την έκπτωση 10% επί του ΕΝΦΙΑ.


– ότι δεν θα χαθεί ασφαλιστικά το β΄ εξάμηνο του έτους, δεδομένου ότι η έκπτωση φόρου θα αναγνωρίζεται μόνο όταν το ακίνητο θα είναι ασφαλισμένο για διάστημα ενός έτους.


Πηγή: Insurance Daily

312 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page