top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΟμάδα Σύνταξης ΠΑΡΟΝ

Γιατί θα ενταθούν οι ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα οχημάτων



Oι ασφαλιστικές εταιρείες προβαίνουν σε άμεση ή και έμμεση επιβάρυνση του κόστους ασφάλισης.


Οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων καθώς και στις αξίες των καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων, επιτείνουν τις αυξήσεις ασφαλίστρων στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης ΙΧ.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Ειδικότερα, με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την εξέλιξη του πληθωρισμού προκύπτει ότι τον Αύγουστο τα ανταλλακτικά οχημάτων αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση, ενώ στο ίδιο διάστημα οι αξίες των μεταχειρισμένων ΙΧ κινήθηκαν ανοδικά κατά 15,9% και των καινούργιων κατά 12,9%. Από τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις αυξήσεις σε μηνιαία βάση φαίνεται ότι από τον Ιούλιο στον Αύγουστο οι αξίες των καινούργιων αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση 0,4%.

Πρόκειται για μεταβολές που επιβάλλουν στην ασφαλιστική αγορά τη συνέχιση των αυξήσεων στα ασφάλιστρα των ΙΧ, αυξήσεων που ξεκίνησαν να καταγράφονται από τις αρχές καλοκαιριού και αναμένεται να ενταθούν κατά τους επόμενους μήνες.

Όπως έχει ήδη γράψει το Id, οι ασφαλιστικές εταιρείες προβαίνουν σε άμεση ή και έμμεση επιβάρυνση του κόστους ασφάλισης, είτε μεταβάλλοντας τα ίδια τα ασφάλιστρα είτε μειώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και άρα τους κινδύνους που αναλαμβάνουν.


Πηγή: Insurance Daily

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page