top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΧριστίνα Φυτέα

Ακριβώς όπως κάνουν οι Κύκνοι...



Οι κύκνοι είναι πτηνά κοινωνικά, που υπερασπίζονται σθεναρά την εδαφική τους περιοχή και αμύνονται στους εχθρούς.


Μου μοιάζει η Ελλάδα με κύκνο που στάθηκε μπροστά στην απειλή της πανδημίας σε σχηματισμό V και κατάφερε να την κρατήσει μακρυά.


Τα σχόλια του Ξένου Τύπου είναι διθυραμβικά, κανείς δεν περίμενε ότι μία χώρα με παραμελημένη οικονομία και με ένα Σύστημα Υγείας γεμάτο παθογένειες θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με αυτό τον υποδειγματικό τρόπο την πανδημία. Κανείς δεν περίμενε το «μαύρο πρόβατο» να γίνει παράδειγμα! Κανείς, εκτός από κάποιους που εργάστηκαν σκληρά για όλους, σαν κύκνοι, σαν προστάτες.


Θέλω να πιστεύω ότι το κάναμε και εμείς! Εμείς ως γνήσιοι Ασφαλιστικοί "Σύμβουλοι" εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που μάθαμε να κάνουμε τόσα χρόνια, να αποτελούμε έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας και ταυτόχρονα να έχουμε τον ρόλο του Σωματοφύλακα των πολιτών.





Διαισθανόμενοι, την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους εαυτούς μας αλλά και στους πολίτες, πελάτες μας να τους υπηρετούμε αλλά και να επανασχεδιάζουμε την στρατηγική μας για να έχουμε μαζί τους έναν εποικοδομητικό διάλογο.


Το βιβλίο του St. Pinker με τον τίτλο-μήνυμα «Διαφωτισμός τώρα – Το επιχείρημα για τη λογική, την επιστήμη, τον ανθρωπισμό και την πρόοδο», επισημαίνει ότι από την εποχή του Διαφωτισμού, το τέλος του 18ου αιώνα, που εμφανίστηκε η ιδιωτική ασφάλιση, «οι κοινωνίες έχουν γίνει υγιέστερες, πλουσιότερες, ευτυχέστερες, περισσότερο δίκαιες, και περισσότερο εκπαιδευμένες".


Θα πρέπει σε μια ιστορική αναδρομή, όλοι μας να κατανοήσουμε πως οι ανάγκες των καταναλωτών αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές και τις ανάγκες, -ειδικά εν μέσω πανδημίας- για αυτό και εμείς θα πρέπει να διεκδικήσουμε την προσοχή τους δημιουργώντας κίνητρα και "ταξιδεύοντας" τους σε ένα ψηφιακό οικοσύστημα που μακροπρόθεσμα θα επιφέρει την ισορροπία ανάμεσα στη ζήτηση και την προσφορά.


Σίγουρα πάντως οι πολίτες μας χρειάζονται και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να τους κρατάμε ασφαλείς και να τους προστατεύουμε... ακριβώς όπως κάνουν οι κύκνοι!


Χριστίνα Φυτέα

Εμπορική Διεύθυνση ΠΑΡΟΝ

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page