top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΟμάδα Σύνταξης ΠΑΡΟΝ

Online στο myPROPERTY: Μείωση ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες


myproperty dashboard aade

Άνοιξε η πλατφόρμα στο myPROPERTY για τους ιδιοκτήτες που είχαν μέσα στο 2023 έστω και για τρεις μήνες ασφαλισμένη την κατοικία τους για σεισμό, φωτιά και πλημμύρα, προκειμένου να τους χορηγηθεί η έκπτωση έως και 10% στον  ΕΝΦΙΑ. Η διαδικασία για να είναι εμπρόθεσμη θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 22 Φλεβάρη και οι πολίτες θα χρειαστούν για την είσοδό τους στην ψηφιακή υπηρεσία τους κωδικούς του taxisnet.


Οι ιδιοκτήτες μέσω της καρτέλας «Δημιουργία νέας αίτησης» πρέπει να κάνουν τις παρακάτω ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ:


  • Συσχετίζουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εμφανίζονται με τα δικαιώματα που κατέχουν επί των ασφαλισμένων κατοικιών (Ασφάλιση ιδίου).

  • Δηλώνουν τον/τους ΑΦΜ του/ων συνιδιοκτήτη/ών, όταν για την ασφαλισμένη κατοικία υπάρχουν περισσότεροι του ενός συνιδιοκτήτες (Ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτου/ων).

  • Δηλώνουν τον/τους ΑΦΜ τρίτου/ων προσώπου/ων που έχει/ουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, όταν δεν κατέχουν δικαίωμα επί της κατοικίας (Ασφάλιση για λογαριασμό τρίτου/ων).


Οι φορολογούμενοι που θα περιληφθούν στην αίτηση ως συνιδιοκτήτες / τρίτα πρόσωπα θα ενημερωθούν  μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, για να υποβάλουν αίτηση και να συσχετίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλισμένη κατοικία τους. Θα πρέπει να εντοπίσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν δηλωθεί στον ΑΦΜ τους και να τα συσχετίσουν με τα δικαιώματά τους επί των ασφαλισμένων κατοικιών.


Πηγή: Insurance Daily

40 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page