top of page

Χ. Φυτέα: Ελευθερία επιλογών με φιλοσοφία αποκλειστικής διαμεσολάβησης

Insurancedaily editorial team

3 Μαρ 2016

Η Χριστίνα Φυτέα είναι μέλος μιας ομάδας Ασφαλιστών οι οποίοι συγκροτούν την εταιρεία πρακτόρευσης ΠΑΡΟΝ Ε.Π.Ε. Μιας εταιρείας που επενδύει στην τεχνολογία, στην εκπαίδευση και στον σχεδιασμό αποκλειστικών προγραμμάτων υγείας.

Η Χριστίνα Φυτέα είναι μέλος μιας ομάδας Ασφαλιστών οι οποίοι συγκροτούν την εταιρεία πρακτόρευσης ΠΑΡΟΝ Ε.Π.Ε. Μιας εταιρείας που επενδύει στην τεχνολογία, στην εκπαίδευση και στον σχεδιασμό αποκλειστικών προγραμμάτων υγείας. Εκτός από τις διοικητικές της αρμοδιότητες η κ. Φυτέα είναι και υπεύθυνη του κλάδου Ζωής όπου η Εταιρεία δραστηριοποιείται.

Έχετε περάσει από το λεγόμενο agency system Ασφαλιστικών εταιρειών. Έχοντας την εμπειρία, εφαρμόζετε την ίδια φιλοσοφία οργάνωσης και εκπαίδευσης και στην Εταιρεία σας;

Ως εταιρικό ασφαλιστικό δίκτυο για πάρα πολλά χρόνια, βιώσαμε τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα της αποκλειστικής (ασφαλιστικής) διαμεσολάβησης. Αποκτήσαμε τεχνογνωσία ειδικά στον κλάδο ζωής και υγείας, φανήκαμε ικανοί να αντεπεξέλθουμε σε μεγάλες απαιτήσεις, μυηθήκαμε στη διά βίου εκπαίδευση, κατανοήσαμε έννοιες, όπως ανάλυση και ιεράρχηση αναγκών των πελατών μας, μπορέσαμε να συνειδητοποιήσουμε τη διαφορά του να βρίσκομαι απέναντι από τον πελάτη με το να βρίσκομαι δίπλα του, στηρίξαμε τα οράματά μας και χτίσαμε τις καριέρες μας. Ταυτόχρονα οι λύσεις που είχαμε για τους πελάτες μας ήταν περιορισμένες, ο κίνδυνος ήταν πάντα συγκεντρωμένος σε ένα σημείο και οι πιέσεις που μας ασκούνταν ήταν πολλές. Στο πέρασμά μας στην ελεύθερη διαμεσολάβηση, αυτό που θέλαμε να πετύχουμε –και πιστεύουμε ότι το πετύχαμε αφού κάθε ημέρα λειτουργούμε σε αυτή την κατεύθυνση– ήταν, είναι και θα είναι η ανάπτυξη ασφαλιστικών συμβούλων μέσα από ένα μεικτό σύστημα που δίνει στους συνεργάτες μας την ελευθερία επιλογής, τη διασπορά κινδύνου, τη συνεχή εκπαίδευση μέσα από επικαιροποιημένα εργαλεία δουλειάς και την προοπτική ανέλιξης μέσα από αξιοκρατικά χαρακτηριστικά. Διανύουμε την εποχή του επαναπροσδιορισμού στο νέο πλαίσιο. Όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε ανάλογα με τους στόχους μας και τις επιδιώξεις μας τον τρόπο συνεργασίας που μας ικανοποιεί. Στην Εταιρεία μας λοιπόν, εφαρμόζουμε το ρητό: «Όσο πιο ελεύθεροι αισθανόμαστε μέσα μας, συμφιλιωμένοι με τις αδυναμίες και με τις δυνατότητές μας, τόσο πιο δημιουργικοί γινόμαστε».

Ο κλάδος Ζωής και Υγείας είναι από τους πιο αναπτυσσόμενους αλλά ταυτόχρονα και από τους πιο απαιτητικούς. Πόσο έχετε επενδύσει στο συγκεκριμένο κλάδο; Και πώς σκοπεύετε να αναπτυχτείτε; Ποια είναι η επιχειρηματική στρατηγική σας;

Έχουμε επενδύσει αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης μέσω των Ασφαλιστικών εταιρειών που στρατηγικά έχουμε επιλέξει να συνεργαζόμαστε αλλά και με εξωτερικούς φορείς, μελετάμε τον ανταγωνισμό και προτείνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες μας μέσα από τη διαδικασία της ιεράρχησης του κινδύνου, της επίδρασής του στον οικονομικό προγραμματισμό τους αλλά και της αντίδρασής τους στην επάνοδο των οικονομικών τους. Μελετώντας το μακρο-περιβάλλον (πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, τεχνολογικό) διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας και θεσπίζουμε αντικειμενικούς στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι, να είμαστε μία επιχείρηση με υψηλές υπηρεσίες, άμεση ανταπόκριση και εξειδίκευση στον Κλάδο Ζωής και Υγείας με στόχο την αύξηση του μεριδίου μας στην ασφαλιστική αγορά κερδίζοντας συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα από ενέργειες καινοτομίας. Δημιουργούμε προϋποθέσεις εισόδου σε νέες πιο αποδοτικές αγορές, προχωράμε σε προσθήκη νέων προϊόντων, εισάγουμε στον κλάδο Ζωής και Υγείας νέες τεχνολογίες, αναπτύσσουμε και εξειδικεύουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας, προσανατολιζόμαστε σε νέες δραστηριότητες και τεχνικές, επενδύουμε σε συστήματα προγραμματισμού και χτίζουμε καθημερινά τη φήμη μας.

Η ανεργία χτυπάει κόκκινο. Ταυτόχρονα οι ανάγκες στρατολόγησης νέων ασφαλιστών είναι μεγάλες. Εσείς στην Εταιρεία σας πώς στρατολογείτε ασφαλιστές; Ψάχνετε για έμπειρους χρόνια στο χώρο επαγγελματίες ή για νέα παιδιά;

Πάντα πιστεύαμε πως οι επιτυχημένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι καταλύτες στην ανάπτυξη της οικονομίας. Θωρακίζουν και δημιουργούν προϋποθέσεις εξασφάλισης των περιουσιακών στοιχείων τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων αυτών, όπως ταυτόχρονα προνοούν με τις λύσεις που προτείνουν για την αποφυγή καταστροφικών καταστάσεων μέσα στην οικογένεια. Το γραφείο μας στοχεύει με διαφορετικούς τρόπους και στις δύο κατευθύνσεις. Προσπαθούμε να προσελκύσουμε κοντά μας συνεργάτες που διακρίνονται για το ήθος και τον επαγγελματισμό τους, με σωστή νοοτροπία και δεξιότητες, σύννομους με αυτά που ορίζει η Εποπτική Αρχή και η επαγγελματική δεοντολογία. Οι ποιοτικοί δείκτες για εμάς είναι στην κορυφή της πυραμίδας αφού ο χαρακτήρας, η θετική στάση, η ειλικρίνεια και η δίψα για εκπαίδευση είναι τα στέρεα σκαλοπάτια που οδηγούν στην επιτυχία. Η στρατηγική μας είναι να δημιουργήσουμε παιδεία salesmanship, με βάση την ευθύτητα και την αμεροληψία απέναντι στους πελάτες μας γιατί έτσι μόνο δημιουργούμε στέρεες και μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους. Μαζί με εμάς ενώ υπάρχουν ικανότατοι managers στην ασφαλιστική αγορά που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουν ικανότατα στελέχη, δε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αφού υπάρχει ένα τεράστιο κενό λειτουργίας. Όπως επανειλημμένα αναφέρουν και οι Φορείς της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης (ΠΣΣΑΣ) υπάρχει ένα τεράστιο κενό που ξεκινά από την αρχική αξιολόγηση και την εκπαίδευση έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω της Πιστοποίησης. Βρισκόμαστε λοιπόν εκτεθειμένοι τόσο απέναντι στο νομικό όσο και στο εποπτικό πλαίσιο. Εφόσον λοιπόν θεωρούμε ως αξίωμα τη σπουδαιότητα να δώσουμε γροθιά στην ανεργία και να δημιουργήσουμε ικανά στελέχη θα πρέπει να έχουμε σύμμαχό μας την Εποπτική Αρχή.

Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε για τα νέα σας γραφεία. Ποια θα είναι η μορφή τους; Είναι μέρος μιας ευρύτερης επεκτατικής στρατηγικής που έχετε ως εταιρεία;

Με μεγάλη μας χαρά δημιουργούμε το πρώτο μας υποκατάστημα στην περιοχή Αχαρναί, το οποίο θα λειτουργεί με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία. Αυτό που μας καθιστά υπερήφανους είναι το γεγονός ότι ο υπεύθυνος του υποκαταστήματος είναι στενός μας συνεργάτης που αναπτύχθηκε από τον πυρήνα του γραφείου μας. Χτίζοντας σχέσεις win to win, σχέσεις εμπιστοσύνης και διαφάνειας μπορούμε να εξελιχτούμε όλοι και να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας, τα θέλω μας και τα προσωπικά μας οράματα.

Πηγή: Insurancedaily.gr

bottom of page