top of page

Γνωρίστε το ΠΑΡΟΝ Insurance: Ένα “one of a kind” Πρότυπο Δίκτυο Συνεργατών

Insurancedaily editorial team

26 Μαΐ 2021

Βασισμένο στο αμοιβαίο συμφέρον και την ομαδικότητα

To Ασφαλιστικό γραφείο «ΠΑΡΟΝ» είναι το επιχειρηματικό εγχείρημα των Θάνου Ψιμάρα & Χριστίνας Φυτέα οι οποίοι το 2009 αποφάσισαν να ενώσουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και να επενδύσουν στο μέλλον του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Έτσι γεννήθηκε το δίκτυο του «ΠΑΡΟΝ» το οποίο αριθμεί σήμερα περισσότερους από 100 συνεργάτες εξυπηρετώντας ένα πελατολόγιο περίπου 9.000 ασφαλισμένων (ιδιωτών & επιχειρήσεων) διαμορφώνοντας έναν κύκλο μεικτών εργασιών που το 2020 έφτασε τα 6 εκάτ. ευρώ.

Με όραμα την τοποθέτησή τους στην αγορά ως ένα γραφείο με υψηλά και αυστηρά “standards” στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση του συνεργάτη και την αμοιβαία κερδοφορία των ενδιαφερόμενων μερών η ομάδα του ΠΑΡΟΝ έχει θέσει την αποστολή της στην ιδέα «ότι ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής του Παρόντος και του Μέλλοντος, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διατελεί ένα σημαντικό έργο προς την κοινωνία απρόσκοπτα» μεταβιβάζοντας τις λοιπές του υποχρεώσεις σε ένα οργανωμένο, ανθρωποκεντρικό & τεχνολογικά προηγμένο οργανισμό.Η Εταιρεία το 2020 σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 5% εστιάζοντας στον κλάδο Ζωής & Υγείας ο οποίος παρουσίασε αύξηση ασφαλίστρων κατά 15% καλύπτοντας κάθετα τις ανάγκες των συνεργατών της μέσα από το στελεχιακό δυναμικό 12 υπαλλήλων και την πλούσια γκάμα προϊόντων των 24 ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάζονται.


Ποια είναι όμως η ομάδα του ΠΑΡΟΝ Ιnsurance; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που συγκροτούν την εταιρεία και δημιουργούν αυτό το «one of a kind» δίκτυο συνεργατών;

Θάνος Ψιμάρας: The InvestorΟ Θάνος Ψιμάρας σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και από πολύ νωρίς τον κέρδισε το επιχειρείν. Μετά από μία 10ετή επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ένδυσης ως ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων, το 2000 αποφασίζει να επενδύσει στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης όπου διακρίνεται ως Συνδεδεμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος και ως Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων. Το 2009 δραστηριοποιείται στην ελεύθερη Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και συστήνει μαζί με τη Χριστίνα Φυτέα το Ασφαλιστικό Γραφείο ΠΑΡΟΝ. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με εξειδίκευση σε θέματα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, για τη Στρατηγική των επιχειρήσεων και τον Οικονομικό προγραμματισμό της επιχείρησης (Planning Budget). Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, ασχολείται ερασιτεχνικά με το μπάσκετ και είναι πατέρας δύο παιδιών.

«Οι επιχειρήσεις σήμερα έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την υγειονομική κρίση, μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους με απροσδιόριστες επιπτώσεις. Σαφώς και μια τέτοια κρίση μπορεί να αποβεί μοιραία και να προκαλέσει ένα ντόμινο απωλειών. Στο ΠΑΡΟΝ γρήγορα ανασυνταχθήκαμε, διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας και χαράξαμε νέα στρατηγική. Με γνώμονα την προσαρμοστικότητα, την ευελιξία σκέψης και τη συγκέντρωση στο στόχο, επενδύουμε στη συνεργασία μας με ικανούς και εξειδικευμένους στον τομέα τους επαγγελματίες, στην εύρεση καινοτόμων εργαλείων, αναδιοργανώνουμε το επιχειρησιακό μας μοντέλο και δημιουργούμε νέες διαδικασίες μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού. Γιατί τίποτα δεν πρέπει να βασίζεται στην τύχη.»

Χριστίνα Φυτέα: The leading womanΗ Χριστίνα Φυτέα διαδραματίζει τα τελευταία 24 χρόνια ενεργό ρόλο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ως Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος και Συντονίστρια Ασφαλιστικών Συμβούλων. Από το 2009 ηγείται του Ασφαλιστικού Οργανισμού ΠΑΡΟΝ. Μέσα από την πολυετή της εμπειρία στο συντονισμό, στην υποστήριξη και στην εκπαίδευση ομάδων Ασφαλιστικών Συμβούλων έχει αναπτύξει τη δική της μεθοδολογία Μentoring και Coaching ενισχύοντας έμπρακτα την Ανθεκτικότητα και την Ανάπτυξη των συνεργατών της. Είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου στη Βιομηχανική Ψυχολογία, έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, παράλληλα εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται συνεχώς παρακολουθώντας τις νέες τάσεις της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και του επιχειρείν (High Executive Education). Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων από το 2017 έως το 2019. Είναι παντρεμένη με τον Θάνο Ψιμάρα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

«Δύο σπουδαίοι άνθρωποι μου έμαθαν από νωρίς πόσο μεγάλη Αξία έχει να νοιάζεσαι πραγματικά για τους Ανθρώπους και με κάθε ευκαιρία να τους υποστηρίζεις, να τους ενθαρρύνεις και να τους το δείχνεις. Σήμερα αισθάνομαι ευγνώμων που κατάφερα με τον συνοδοιπόρο μου στη ζωή και στον επαγγελματικό στίβο Θάνο Ψιμάρα να δημιουργήσουμε, έναν Οργανισμό που έχει ως κινητήρια δύναμή του την ανάπτυξη και την ενίσχυση των συνεργατών του. Στο ΠΑΡΟΝ πρεσβεύουμε πως η επαγγελματική καθοδήγηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας. γεγονός που ενισχύει τη συνολική εικόνα της Εταιρείας μας. Για εμάς έχει μεγάλη αξία η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, το θετικό περιβάλλον εργασίας-συνεργασίας και η ικανοποίηση των συνεργατών μας. Διαμορφώνουμε και υλοποιούμε με στρατηγική πλάνα ενεργειών με κατεύθυνση την επιμόρφωση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, ώστε οι συνεργάτες μας να είναι αποτελεσματικοί στη διείσδυση σε νέες αγορές και την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών τους. Με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, στο ΠΑΡΟΝ αφουγκραζόμαστε τις ταχύτατες αλλαγές στην ψηφιακή εποχή και εντάσσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον κεντρικό μας στρατηγικό σχεδιασμό ενώ ταυτόχρονα με αυτοεπίγνωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης χτίζουμε σχέσεις Ζωής.»

Νίκος Τούμπας: The GeneralΟ Νίκος Τούμπας είναι τα τελευταία 2,5 χρόνια Γενικός Διευθυντής του «ΠΑΡΟΝ» και Οικονομολόγος. Έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου και μια πλούσια 20ετή εμπειρία σε Ανώτατες Διευθυντικές θέσεις σε Ελληνικές και Πολυεθνικές Εταιρείες σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Γνωρίζει σε βάθος την ελληνική αγορά, έχοντας αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο χώρο του εμπορίου, της παροχής υπηρεσιών, της εκπροσώπησης πολυεθνικών Εταιρειών, του τουρισμού, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και των δημοσίων προμηθειών, έργων και συμβάσεων.

«Ζούμε σε μια εποχή που οι εξελίξεις στον Ασφαλιστικό Κλάδο τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, που ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλάζει και οι ανάγκες των Συνεργατών μας, εξελίσσονται, μεταβάλλονται και αυξάνονται συνεχώς. Η πανδημία του Covid-19 επιτάχυνε σε μεγάλο βαθμό αυτή την αλλαγή/εξέλιξη κάνοντας επιτακτική την ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων του Κλάδου στα νέα δεδομένα. Το ΠΑΡΟΝ, έχοντας ολοκληρώσει την τελευταία διετία μια μεγάλη φάση αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού, έχοντας εγκαταστήσει σύγχρονες δομές και τρόπους λειτουργίας, και το κυριότερο απ’ όλα, έχοντας υιοθετήσει μια κουλτούρα ολικής υποστήριξης και ανάπτυξης των συνεργατών του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, συντελώντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση του νέου επιχειρησιακού περιβάλλοντος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Με σταθερά, καλά μελετημένα και σίγουρα βήματα, το ΠΑΡΟΝ μετεξελίσσεται σε έναν οργανισμό ορόσημο της Ασφαλιστικής Ελεύθερης Διαμεσολάβησης, θέτοντας τις βάσεις για μια εξαιρετικά επιτυχημένη και μακρά παρουσία στην αγορά.»

Φάνης Μπούκης: King of the NorthΟ Φάνης Μπούκης είναι πτυχιούχος οικονομολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διοίκησης επιχειρήσεων από το Kingston University of London. Κατέχει επίσης πτυχίο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και έχει επιμορφωθεί επί σειρά ετών σε τομείς πωλήσεων, ανταγωνισμού και χρηματοοικονομικής διοίκησης. Έχει βαθιά γνώση του επιχειρείν και πολύχρονη εμπειρία, από την εμπλοκή του στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των δικτύων πωλήσεών τους. Στην πολυετή διαδρομή του έχει καλλιεργήσει τα στοιχεία της ηγεσίας, και την ικανότητα διοίκησης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιοκτήτης του ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ north και στρατηγικός εταίρος του ασφαλιστικού γραφείου ΠΑΡΟΝ .

«Ποτέ δεν μου άρεσαν τα “στατικά” επαγγέλματα. Ήθελα πάντα κίνηση και ζωή! Ο κ. Ψιμάρας και η κ. Φυτέα με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους για να αναπτύξουμε έναν οργανισμό διαμεσολάβησης του μέλλοντος. Δημιουργούμε μια θερμοκοιτίδα διαδικασιών και επαγγελματιών που θα πρωταγωνιστήσει στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Οι τεχνολογίες αιχμής, η μικροηλεκτρονική, η νανοηλεκτρονική, η ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη και το Internet of Things θα αλλάξουν και το επάγγελμά μας. Το ΠΑΡΟΝ βρίσκεται καθ’ οδόν για να αποτελέσει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένου και πρωτοπόρου οργανισμού ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.»

Ιώαννα Θεοχάρη: The sales expertΓεννήθηκε στις 02.07.1980, σπούδασε νηπιαγωγός ωστόσο την κέρδισε η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Η γνωριμία της με τον Κλάδο έγινε το 2001 όταν συνεργάστηκε αποκλειστικά με την ασφαλιστική εταιρεία ΦΟΙΝΙΞ ΜETROLIFE όπου και έλαβε Διακρίσεις ως Ασφαλιστική Σύμβουλος για τα ποσοτικά και ποιοτικά της αποτελέσματα. Στη συνέχεια διακρίθηκε ως Συντονίστρια Ασφαλιστικών Συμβούλων ολοκληρώνοντας τη συνεργασία της με την ασφαλιστική εταιρεία ΦΟΙΝΙΞ ΜETROLIFE στη βαθμίδα της Συντονίστριας Γραφείου Πωλήσεων. Από το 2008 δραστηριοποιείται στην ελεύθερη Διαμεσολάβηση. Η συνεργασία της με το Ασφαλιστικό Γραφείο ΠΑΡΟΝ ξεκίνησε το 2012 όπως συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και μιλά Αγγλικά. Διακρίνεται για το ήθος, την αξιοπιστία της και την αγάπη της για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και τους Ανθρώπους που συνεργάζεται. Είναι μητέρα μίας κόρης.

«Αυτό που πάντα με ενδιέφερε ήταν και είναι ο άρτιος ασφαλιστικός σχεδιασμός των αναγκών των πελατών μου και το να βρίσκομαι ουσιαστικά δίπλα τους. Να μπορώ να υποστηρίζω σε πρώτο χρόνο και με τα κατάλληλα εργαλεία κάθε τι που για εκείνους είναι σημαντικό. Στον προσωπικό σχεδιασμό της επαγγελματικής μου πορείας με αρωγό τη δυναμική της Διεύθυνσης Πωλήσεων της εταιρείας ΠΑΡΟΝ υπό την κ. Χριστίνα Φυτέα, προτεραιότητα για εμένα έχει να αφήσω το στίγμα της επαγγελματικής μου παρουσίας με στόχο τον ασφαλισμένο και τα θέλω του για μία αγορά που πρέπει να συνάδει με τον αιώνα που διανύουμε.»Πηγή: Insurance Daily

bottom of page